Οι Ρώσοι VDV ετοιμάζονται για την Οδησσό: Προ των πυλών αεροποβατική ενέργεια – Οι Ουκρανοί οχυρώνουν επειγόντως την πόλη (vid)

Τριπλή αμυντική ζώνη και στο Κίεβο - Η Ουκρανία φοβάται τα χειρότερα

Οι Ρώσοι VDV ετοιμάζονται για την Οδησσό: Προ των πυλών αεροποβατική ενέργεια – Οι Ουκρανοί οχυρώνουν επειγόντως την πόλη (vid)
Βασίλης Καπούλας 01.04.2024 | 22:31

Η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία μετατρέπει εσπευσμένη σε πόλη φρούριο την Οδησσό καθώς φοβάται ότι επίκειται αεροποβατική ενέργεια του ρωσικού Στρατού μετά τις δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων και το ξέσπασμα ενός αντάρτικου πόλης στην περιοχή.

Εκτός από την Οδησσό, η ουκρανική ηγεσία οχυρώνει με τριπλές ζώνες άμυνας, την πρωτεύουσα Κίεβο, το Ντνίπρο, το Χάρκοβο και την Ζαπορίζια.

Φαίνεται ότι η Ουκρανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα στο νότο. Στην Οδησσό εγκαθίστανται αντιαρματικές τάφροι, πολυβολεία, κέντρα διοίκησης, αποθήκες και άλλες οχυρώσεις, 100 χιλιόμετρα από τις πρώτες γραμμές.

Ένα σενάριο ρωσικής αεραπόβασης στα μετόπισθεν του ουκρανικού Στρατού προς Υπερδνειστερία και κάθοδο των VDV προς Οδησσό, είναι αρκετά πιθανό. Πριν τρεις μήνες περίπου η Ρωσική Αεροπορία εκτέλεσε μια σύνθετη άσκηση αεραπόβασης σε συνθήκες που προσομοίαζαν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα γιγαντιαία μεταφορικά αεροσκάφη AN-124-100 Ruslan εκτέλεσαν ασκήσεις αποφυγής αντιαεροπορικών πυρών πετώντας σε σχηματισμό μάχης για 1.000 χλμ. Απογειώθηκαν από την Σιβηρία και προσγειώθηκαν κοντά στη Μόσχα.

Η Μόσχα διαθέτει 5 An-22 και 25 An-124/124-100 Ruslan, τα οποία μαζί με τα ρωσικής κατασκευής 97 IL-76MD και 2 Il-76MD-90A συγκροτούν την δύναμη στρατηγικών μεταγωγικών αεροσκαφών. Τα An-124 μπορούν να μεταφέρουν φορτία βάρους 150 τόνων ή ένα συνδυασμό 88 πλήρως εξοπλισμένων στρατιωτών με ΤΟΜΑ και άρματα μάχης.

Που θα γίνει η ρίψη των VDV; Οδησσό ή Χάρκοβο; Αυτό είναι ένα από τα κύρια θέματα συζητήσεων και στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε το βίντεο

“Η κατάληψη της Οδησσού θα διασφαλίσει τη νότια Ρωσία”

Ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας, Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, δήλωσε ότι η κατάληψη της Οδησσού είναι βασικός παράγοντας για τη διασφάλιση της ασφάλειας της νότιας Ρωσίας.

Ο Κονσταντίνοφ τόνισε ότι η Οδησσός έχει ιστορική σημασία για τη Ρωσία, αφού ιδρύθηκε από αυτήν και ήταν πάντα ρωσικό έδαφος. Σημείωσε επίσης ότι από το έδαφος της Οδησσού οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την Κριμαία με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επίσης στέλνουν ομάδες σαμποτάζ.

Ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στην Οδησσό υπάρχουν άνθρωποι που δεν υποστηρίζουν τον ουκρανικό εθνικισμό και τον ναζισμό που επέβαλε το καθεστώς του Κιέβου.

Μάλιστα, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ίλον Μασκ συμβούλεψε τις ουκρανικές αρχές να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία προτού η Ουκρανία χάσει την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η σύγκρουση συνεχιστεί, το Κίεβο μπορεί να χάσει τον έλεγχο της Οδησσού.

Οι Ουκρανοί οχυρώνουν το Κίεβο

Ο φόβος για μια ρωσική επίθεση έκανε τους Ουκρανούς να τοποθετήσουν 10.000 τσιμεντένιες πυραμίδες γύρω από την πρωτεύουσά τους. Ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο παραδέχεται ότι η πόλη θα μπορούσε και πάλι να γίνει στόχος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων.

«Το Κίεβο ήταν και παραμένει στόχος για τον Πούτιν, γιατί είναι η πρωτεύουσα, είναι η καρδιά της χώρας», δήλωσε ο Κλίτσκο, σύμφωνα με την ουκρανική Pravda.

“Λάβαμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι η Ρωσία σχεδιάζει επίθεση για να καταλάβει το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε εκτεταμένες οχυρώσεις για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε ρωσική επίθεση στο Κίεβο” τόνισε ο Δήμαρχος του Κιέβου.

«Αλλά είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για αυτό από ό,τι ήμασταν πριν από δύο χρόνια. Εάν ο Πούτιν πάρει αυτή την απόφαση, θα είναι μια αιματηρή απόφαση».

Ο Κλίτσκο καλεί τη Δύση να ενισχύσει την υποστήριξη για την αεράμυνα της Ουκρανίας με περισσότερους πυραύλους και συστήματα. Ταυτόχρονα με την ενίσχυση της αεράμυνας, το Κίεβο οχυρώνεται και στο έδαφος, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η κατασκευή οχυρώσεων στην περιοχή του Κιέβου βρίσκεται σε εξέλιξη, με σχεδόν 10.000 τσιμεντένιες πυραμίδες και αντιαρματικές τάφρους ήδη εγκατεστημένες. Ο Ρουσλάν Κραβτσένκο, επικεφαλής της κρατικής διοίκησης, δήλωσε ότι η περιοχή του Κιέβου συνεχίζει να είναι οχυρωμένη.

«Οι οχυρώσεις που κατασκευάζουμε παρέχουν ένα εκτεταμένο σύστημα χαρακωμάτων και άλλων τύπων καταφυγίων. Τοποθετούμε γραμμές φραγμού, δόντια δράκου, αντιαρματικές τάφρους και άλλα μη εκρηκτικά φράγματα. Σχεδόν 10.000 τσιμεντένιες πυραμίδες ανεγέρθηκαν και σκάφτηκε μια αντιαρματική τάφρος. Δεν σταματάμε να εργαζόμαστε ούτε μια μέρα, όλα τα απαραίτητα υλικά και εξοπλισμός είναι διαθέσιμα», είπε ο Κραβτσένκο.

«Σε ένα χρόνο θα έχουμε περίπου από 1000 χιλιόμετρα οχυρώσεων σε τρία επίπεδα άμυνας του Κιέβου.

Η κατεύθυνση του Τσερνόμπιλ έχει ενισχυθεί σημαντικά. Ήδη κατασκευάζονται οχυρώσεις από σκυρόδεμα.

Κάναμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι δεν υπήρχαν κενά σημεία σε μια ξαφνική επίθεση του εχθρού», δήλωσε ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων Alexander Pavlyuk.

Η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία του Dnepropetrovsk δημοσίευσε φωτογραφίες από την κατασκευή οχυρώσεων

Η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία της περιοχής Dnipro, δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες μπορεί κανείς να δει τη κατασκευή αμυντικών γραμμών στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε μήνυμα που δημοσίευσαν οι περιφερειακές αρχές, δημιουργούνται οχυρώσεις και πολυβολεία. Χρησιμοποιούνται ειδικές κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα για προστασία από τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της βροχής.

Συνολικά, περισσότερα από 42 χιλιόμετρα αντιαρματικών τάφρων έχουν ήδη κατασκευαστεί στην περιοχή Dnepropetrovsk και έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 11 χιλιάδες αντιαρματικά «δόντια δράκου» από σκυρόδεμα.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι παρόμοιες οχυρώσεις κατασκευάζονται και στα εδάφη των περιοχών του Κιέβου, του Χάρκοβο, του Σούμι και της Οδησσού. Προβλέπεται ο εξοπλισμός ενός εκτεταμένου συστήματος χαρακωμάτωνκαι άλλων τύπων καταφυγίων, καθώς και η τοποθέτηση φραγμάτων με τη μορφή «δοντιών δράκου», αντιαρματικών τάφρων και άλλων φραγμών.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, ο Β.Ζελένσκι έχει διαθέσει σημαντικά ποσά για τη βελτίωση των αμυντικών δομών.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δημιουργούν μια δεύτερη γραμμή άμυνας στην περιοχή Orekhov στην κατεύθυνση Ζαπορίζια

Παράλληλα, οι δυνάμεις του Κιέβου άρχισαν να δημιουργούν μια δεύτερη γραμμή άμυνας στην περιοχή της πόλης Orekhov στην Ζαπορίζια. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Vladimir Rogov.

Ο Rogov σημείωσε ότι κοντά στο τμήμα της γραμμής μάχης επαφής στην περιοχή Orekhov, παρατηρήθηκαν συσσωρεύσεις κατασκευαστικού εξοπλισμού και εργατών.

Οι ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατασκευάζουν επί του παρόντος οχυρωμένες αμυντικές γραμμές στο τμήμα της περιοχής Ζαπορίζια που ελέγχεται από το Κίεβο. Στις περιοχές αυτές, κατασκευάζονται οχυρά, θέσεις διοίκησης, υποδομές και αποθηκευτικοί χώροι, εμπόδια από συρματοπλέγματα, ναρκοπέδια και κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσωπικού.

Νωρίτερα, ο Rogov σημείωσε ότι στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, ο ουκρανικός Στρατός μπορεί να υποχωρήσει σε νέες οχυρωμένες θέσεις, εξοπλισμένες σε απόσταση 3 έως 12 χιλιομέτρων από την τρέχουσα γραμμή του μετώπου.

Το Ουκρανικό Κέντρο Αμυντικής Στρατηγικής δεν αποκλείει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το Κίεβο να χάσει τον έλεγχο και στις περιοχές Ντνεπροπετρόφσκ και Χάρκοβο.

Δείτε εικόνες από τις οχυρώσεις στην Οδησσό

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ: Διαταγή επίθεσης στο Ιράν από την

Ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ: Διαταγή επίθεσης στο Ιράν από την "φωλιά" των F-35I Adir στην βάση Nevatim - Ποιοι στόχοι μπορεί να χτυπηθούν - Το καλό και κακό σενάριο

"Η Αεροπορία θα σηκώσει το κύριο βάρος της επίθεσης" λέει το Ισραήλ

Ισραήλ

15.04.2024 | 21:10

Ισραήλ σε ΗΠΑ:

Ισραήλ σε ΗΠΑ: "Η αποτροπή μας κατέρρευσε - Θα επιτεθούμε στο Ιράν, έχει ληφθεί απόφαση" - Η Τεχεράνη ενέκρινε αντεπίθεση με δεκαπλάσια ισχύ

Ολοκαύτωμα προ των πυλών στην Μέση Ανατολή

Ισραήλ

15.04.2024 | 19:04

Οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν τον βομβαρδισμό δύο ισραηλινών αεροπορικών βάσεων με 9 πυραύλους από το Ιράν: Κτυπήθηκαν εγκαταστάσεις, C-130 και διάδρομος - Επιβεβαίωση War News

Οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν τον βομβαρδισμό δύο ισραηλινών αεροπορικών βάσεων με 9 πυραύλους από το Ιράν: Κτυπήθηκαν εγκαταστάσεις, C-130 και διάδρομος - Επιβεβαίωση War News

Επιβεβαίωσαν οι Ισραηλινοί - Βίντεο από την αποκατάσταση τροχοδρόμου

Ισραήλ

15.04.2024 | 14:29

Αμερικανοί αξιωματούχοι: Ακυρώσαμε στο παρά 5 επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Ο Νετανιάχου θέλει να μας σύρει σε μεγάλη περιφερειακή σύρραξη

Αμερικανοί αξιωματούχοι: Ακυρώσαμε στο παρά 5 επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Ο Νετανιάχου θέλει να μας σύρει σε μεγάλη περιφερειακή σύρραξη

Φόβοι ότι ο Νετανιάχου έχει κρυφή ατζέντα και είναι εκτός ελέγχου

Ισραήλ

15.04.2024 | 00:07

Θρίλερ: Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε επίθεση αντιποίνων εναντίον του Ιράν - Οι ΗΠΑ επιχειρούν να ανατρέψουν την αρχική απόφαση!

Θρίλερ: Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε επίθεση αντιποίνων εναντίον του Ιράν - Οι ΗΠΑ επιχειρούν να ανατρέψουν την αρχική απόφαση!

"Είναι υπαρξιακή απειλή για εμάς - Το Ιράν μας κήρυξε τον πόλεμο"

Ισραήλ

14.04.2024 | 20:36

"Ράγισε" η εικόνα υπερδύναμης του Ισραήλ στη Μ. Ανατολή: Κατέρρευσε το δόγμα αποτροπής - Ιστορικά βίντεο με ιρανικά drones πάνω από το Κοινοβούλιο

To Ισραήλ έχει στρατηγικό πρόβλημα αν δεν αντιδράσει...

Ισραήλ

14.04.2024 | 12:51

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν το Ισραήλ: Πολλαπλά πλήγματα δέχτηκε η αεροπορική βάση Ramon στη Νεγκέβ- Δεν τα κατάφερε η ισραηλινή αεράμυνα

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν το Ισραήλ: Πολλαπλά πλήγματα δέχτηκε η αεροπορική βάση Ramon στη Νεγκέβ- Δεν τα κατάφερε η ισραηλινή αεράμυνα

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν την βάση Ramon!

Ισραήλ

14.04.2024 | 02:16

Αιφνιδιασμός σε ΗΠΑ και Ισραήλ: Το Ιράν εξαπέλυσε 500 (!) πυραύλους και drones - Μεγάλη επίθεση κορεσμού της ισραηλινής αεράμυνας

Αιφνιδιασμός σε ΗΠΑ και Ισραήλ: Το Ιράν εξαπέλυσε 500 (!) πυραύλους και drones - Μεγάλη επίθεση κορεσμού της ισραηλινής αεράμυνας

Αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά σπεύδουν να ενισχύσουν το Ισραήλ

Ισραήλ

14.04.2024 | 01:02

Και δεύτερο κύμα επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ με δεκάδες πυραύλους Land attack κρουζ και βαλλιστικούς - Ακολουθεί τρίτο κύμα

Και δεύτερο κύμα επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ με δεκάδες πυραύλους Land attack κρουζ και βαλλιστικούς - Ακολουθεί τρίτο κύμα

Σε εξέλιξη η επίθεση του πρώτου κύματος με δεκάδες drones καμικάζι

Ισραήλ

14.04.2024 | 00:00

Η μεγαλύτερη καταστολή αεράμυνας στον κόσμο: Η Ρωσία κατέστρεψε επιπλέον πέντε πυροβολαρχίες SAMP/T, S-300 και S-125 - 6.685 απώλειες για το Κίεβο σε επτά ημέρες

Η μεγαλύτερη καταστολή αεράμυνας στον κόσμο: Η Ρωσία κατέστρεψε επιπλέον πέντε πυροβολαρχίες SAMP/T, S-300 και S-125 - 6.685 απώλειες για το Κίεβο σε επτά ημέρες

Καταστράφηκαν πάνω από 300 Α/Α συστήματα σε δύο χρόνια

Ουκρανία

13.04.2024 | 19:39

Πρώτη φάση αντιποίνων του Ιράν με κατάληψη πλοίου ισραηλινής εταιρείας - «Διάγγελμα» IDF: Προετοιμασία της διεθνούς κοινότητας για «σκληρή απάντηση»

Πρώτη φάση αντιποίνων του Ιράν με κατάληψη πλοίου ισραηλινής εταιρείας - «Διάγγελμα» IDF: Προετοιμασία της διεθνούς κοινότητας για «σκληρή απάντηση»

ΗΠΑ: Το Ιράν μετακινεί πυραύλους και drones

Ισραήλ

13.04.2024 | 16:40

«Τit for tat» με ιρανικό κτύπημα σε πρεσβεία του Ισραήλ και στις ισραηλινές δυνάμεις σε Γάζα και Γκολάν; - ΗΠΑ:

«Τit for tat» με ιρανικό κτύπημα σε πρεσβεία του Ισραήλ και στις ισραηλινές δυνάμεις σε Γάζα και Γκολάν; - ΗΠΑ: "100 πύραυλοι σημαδεύουν το Ισραήλ"

Εκκενώνουν Γερμανία και Καναδάς

Ισραήλ

13.04.2024 | 02:13

Ξεκίνησε η επίθεση στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ επιχειρεί κορεσμό της αεράμυνας - Έκκληση Μπάιντεν στο Ιράν - Εντολή στο Ναυτικό να συνδράμει

Ξεκίνησε η επίθεση στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ επιχειρεί κορεσμό της αεράμυνας - Έκκληση Μπάιντεν στο Ιράν - Εντολή στο Ναυτικό να συνδράμει

Πήραν φωτιά Iron Dome και MIM-104 «Patriot»

Ισραήλ

12.04.2024 | 22:32

Βολή ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου Topol-M τρομοκρατεί την Μέση Ανατολή: Ασπίδα Μόσχας στο Ιράν λίγο πριν την έναρξη της επίθεσης στο Ισραήλ

Βολή ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου Topol-M τρομοκρατεί την Μέση Ανατολή: Ασπίδα Μόσχας στο Ιράν λίγο πριν την έναρξη της επίθεσης στο Ισραήλ

Δείτε βίντεο και εικόνες

Πυρηνικά

12.04.2024 | 20:35

"Φύγετε από Ιράν και Ισραήλ" ζητούν Γαλλία, Ινδία, Νορβηγία: "Κλείδωσε" μεγάλη ιρανική επίθεση με εκατοντάδες drones και πυραύλους - "Ίσως και απόψε" λένε οι ΗΠΑ

Διπλωματικός μαραθώνιος ΗΠΑ για να αποφευχθεί το μοιραίο

Ισραήλ

12.04.2024 | 19:19

Τα πραγματικά αίτια της κρίσης στη Μ. Ανατολή: Τί εντόπισαν οι Αμερικανοί που κάνει αναπόφευκτο τον πόλεμο Ιράν-Ισραήλ - Η νέα Φετφά του Χαμενεΐ

Τα πραγματικά αίτια της κρίσης στη Μ. Ανατολή: Τί εντόπισαν οι Αμερικανοί που κάνει αναπόφευκτο τον πόλεμο Ιράν-Ισραήλ - Η νέα Φετφά του Χαμενεΐ

Οι Ιρανοί ετοιμάζουν τις πρώτες τρεις πυρηνικές βόμβες

Πυρηνικά

12.04.2024 | 17:13

"Σήμα" για ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο με τέσσερα Σώματα Στρατού: Εσπευσμένα στην πόλη η στρατιωτική ηγεσία με τον Β.Ζελένσκι - Ποιο το σχέδιο της Μόσχας

"Στόχος η περικύκλωση του Χάρκοβο" λένε Βρετανοί, Γερμανοί και... Ρώσοι!

Ουκρανία

12.04.2024 | 01:06

ΕΕ:

ΕΕ: "Η Ευρώπη να ετοιμαστεί για πόλεμο μεγάλης κλίμακας" - ΝΑΤΟϊκή βάση δίπλα σε Αγ. Πετρούπολη- Κολοσσιαίο έργο μεταφοράς δυνάμεων στη Βαλτική

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες B61-12 στη βρετανική βάση Lakenheath

ΝΑΤΟ

11.04.2024 | 22:40

Για Αρμαγεδδώνα στη Μ.Ανατολή μιλούν οι ΗΠΑ: Στο παρά 1 αποφεύχθηκε η πρώτη επίθεση του Ιράν- Κόκκινος συναγερμός στις Μοίρες του Ισραήλ

Για Αρμαγεδδώνα στη Μ.Ανατολή μιλούν οι ΗΠΑ: Στο παρά 1 αποφεύχθηκε η πρώτη επίθεση του Ιράν- Κόκκινος συναγερμός στις Μοίρες του Ισραήλ

Απογειώθηκαν δεκάδες μαχητικά - Ο IDF προσομοίωσε κτύπημα στο Ιράν μέσω Κύπρου

Ισραήλ

11.04.2024 | 20:33

Ρωσικά MiG-31 ισοπέδωσαν με οκτώ (!) υπερηχητικούς Kinzhal και 4 Kh-101 στρατηγικό στόχο στα σύνορα με Πολωνία - Συντριπτικό πλήγμα στην Ουκρανία

Ρωσικά MiG-31 ισοπέδωσαν με οκτώ (!) υπερηχητικούς Kinzhal και 4 Kh-101 στρατηγικό στόχο στα σύνορα με Πολωνία - Συντριπτικό πλήγμα στην Ουκρανία

Κτυπήθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας

Ουκρανία

11.04.2024 | 15:40