Οι Ρώσοι VDV ετοιμάζονται για την Οδησσό: Προ των πυλών αεροποβατική ενέργεια – Οι Ουκρανοί οχυρώνουν επειγόντως την πόλη (vid)

Τριπλή αμυντική ζώνη και στο Κίεβο - Η Ουκρανία φοβάται τα χειρότερα

Οι Ρώσοι VDV ετοιμάζονται για την Οδησσό: Προ των πυλών αεροποβατική ενέργεια – Οι Ουκρανοί οχυρώνουν επειγόντως την πόλη (vid)
Βασίλης Καπούλας 01.04.2024 | 22:31

Η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία μετατρέπει εσπευσμένη σε πόλη φρούριο την Οδησσό καθώς φοβάται ότι επίκειται αεροποβατική ενέργεια του ρωσικού Στρατού μετά τις δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων και το ξέσπασμα ενός αντάρτικου πόλης στην περιοχή.

Εκτός από την Οδησσό, η ουκρανική ηγεσία οχυρώνει με τριπλές ζώνες άμυνας, την πρωτεύουσα Κίεβο, το Ντνίπρο, το Χάρκοβο και την Ζαπορίζια.

Φαίνεται ότι η Ουκρανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα στο νότο. Στην Οδησσό εγκαθίστανται αντιαρματικές τάφροι, πολυβολεία, κέντρα διοίκησης, αποθήκες και άλλες οχυρώσεις, 100 χιλιόμετρα από τις πρώτες γραμμές.

Ένα σενάριο ρωσικής αεραπόβασης στα μετόπισθεν του ουκρανικού Στρατού προς Υπερδνειστερία και κάθοδο των VDV προς Οδησσό, είναι αρκετά πιθανό. Πριν τρεις μήνες περίπου η Ρωσική Αεροπορία εκτέλεσε μια σύνθετη άσκηση αεραπόβασης σε συνθήκες που προσομοίαζαν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα γιγαντιαία μεταφορικά αεροσκάφη AN-124-100 Ruslan εκτέλεσαν ασκήσεις αποφυγής αντιαεροπορικών πυρών πετώντας σε σχηματισμό μάχης για 1.000 χλμ. Απογειώθηκαν από την Σιβηρία και προσγειώθηκαν κοντά στη Μόσχα.

Η Μόσχα διαθέτει 5 An-22 και 25 An-124/124-100 Ruslan, τα οποία μαζί με τα ρωσικής κατασκευής 97 IL-76MD και 2 Il-76MD-90A συγκροτούν την δύναμη στρατηγικών μεταγωγικών αεροσκαφών. Τα An-124 μπορούν να μεταφέρουν φορτία βάρους 150 τόνων ή ένα συνδυασμό 88 πλήρως εξοπλισμένων στρατιωτών με ΤΟΜΑ και άρματα μάχης.

Που θα γίνει η ρίψη των VDV; Οδησσό ή Χάρκοβο; Αυτό είναι ένα από τα κύρια θέματα συζητήσεων και στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε το βίντεο

“Η κατάληψη της Οδησσού θα διασφαλίσει τη νότια Ρωσία”

Ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας, Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, δήλωσε ότι η κατάληψη της Οδησσού είναι βασικός παράγοντας για τη διασφάλιση της ασφάλειας της νότιας Ρωσίας.

Ο Κονσταντίνοφ τόνισε ότι η Οδησσός έχει ιστορική σημασία για τη Ρωσία, αφού ιδρύθηκε από αυτήν και ήταν πάντα ρωσικό έδαφος. Σημείωσε επίσης ότι από το έδαφος της Οδησσού οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την Κριμαία με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επίσης στέλνουν ομάδες σαμποτάζ.

Ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στην Οδησσό υπάρχουν άνθρωποι που δεν υποστηρίζουν τον ουκρανικό εθνικισμό και τον ναζισμό που επέβαλε το καθεστώς του Κιέβου.

Μάλιστα, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ίλον Μασκ συμβούλεψε τις ουκρανικές αρχές να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία προτού η Ουκρανία χάσει την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η σύγκρουση συνεχιστεί, το Κίεβο μπορεί να χάσει τον έλεγχο της Οδησσού.

Οι Ουκρανοί οχυρώνουν το Κίεβο

Ο φόβος για μια ρωσική επίθεση έκανε τους Ουκρανούς να τοποθετήσουν 10.000 τσιμεντένιες πυραμίδες γύρω από την πρωτεύουσά τους. Ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο παραδέχεται ότι η πόλη θα μπορούσε και πάλι να γίνει στόχος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων.

«Το Κίεβο ήταν και παραμένει στόχος για τον Πούτιν, γιατί είναι η πρωτεύουσα, είναι η καρδιά της χώρας», δήλωσε ο Κλίτσκο, σύμφωνα με την ουκρανική Pravda.

“Λάβαμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι η Ρωσία σχεδιάζει επίθεση για να καταλάβει το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε εκτεταμένες οχυρώσεις για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε ρωσική επίθεση στο Κίεβο” τόνισε ο Δήμαρχος του Κιέβου.

«Αλλά είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για αυτό από ό,τι ήμασταν πριν από δύο χρόνια. Εάν ο Πούτιν πάρει αυτή την απόφαση, θα είναι μια αιματηρή απόφαση».

Ο Κλίτσκο καλεί τη Δύση να ενισχύσει την υποστήριξη για την αεράμυνα της Ουκρανίας με περισσότερους πυραύλους και συστήματα. Ταυτόχρονα με την ενίσχυση της αεράμυνας, το Κίεβο οχυρώνεται και στο έδαφος, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η κατασκευή οχυρώσεων στην περιοχή του Κιέβου βρίσκεται σε εξέλιξη, με σχεδόν 10.000 τσιμεντένιες πυραμίδες και αντιαρματικές τάφρους ήδη εγκατεστημένες. Ο Ρουσλάν Κραβτσένκο, επικεφαλής της κρατικής διοίκησης, δήλωσε ότι η περιοχή του Κιέβου συνεχίζει να είναι οχυρωμένη.

«Οι οχυρώσεις που κατασκευάζουμε παρέχουν ένα εκτεταμένο σύστημα χαρακωμάτων και άλλων τύπων καταφυγίων. Τοποθετούμε γραμμές φραγμού, δόντια δράκου, αντιαρματικές τάφρους και άλλα μη εκρηκτικά φράγματα. Σχεδόν 10.000 τσιμεντένιες πυραμίδες ανεγέρθηκαν και σκάφτηκε μια αντιαρματική τάφρος. Δεν σταματάμε να εργαζόμαστε ούτε μια μέρα, όλα τα απαραίτητα υλικά και εξοπλισμός είναι διαθέσιμα», είπε ο Κραβτσένκο.

«Σε ένα χρόνο θα έχουμε περίπου από 1000 χιλιόμετρα οχυρώσεων σε τρία επίπεδα άμυνας του Κιέβου.

Η κατεύθυνση του Τσερνόμπιλ έχει ενισχυθεί σημαντικά. Ήδη κατασκευάζονται οχυρώσεις από σκυρόδεμα.

Κάναμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι δεν υπήρχαν κενά σημεία σε μια ξαφνική επίθεση του εχθρού», δήλωσε ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων Alexander Pavlyuk.

Η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία του Dnepropetrovsk δημοσίευσε φωτογραφίες από την κατασκευή οχυρώσεων

Η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία της περιοχής Dnipro, δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες μπορεί κανείς να δει τη κατασκευή αμυντικών γραμμών στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε μήνυμα που δημοσίευσαν οι περιφερειακές αρχές, δημιουργούνται οχυρώσεις και πολυβολεία. Χρησιμοποιούνται ειδικές κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα για προστασία από τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της βροχής.

Συνολικά, περισσότερα από 42 χιλιόμετρα αντιαρματικών τάφρων έχουν ήδη κατασκευαστεί στην περιοχή Dnepropetrovsk και έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 11 χιλιάδες αντιαρματικά «δόντια δράκου» από σκυρόδεμα.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι παρόμοιες οχυρώσεις κατασκευάζονται και στα εδάφη των περιοχών του Κιέβου, του Χάρκοβο, του Σούμι και της Οδησσού. Προβλέπεται ο εξοπλισμός ενός εκτεταμένου συστήματος χαρακωμάτωνκαι άλλων τύπων καταφυγίων, καθώς και η τοποθέτηση φραγμάτων με τη μορφή «δοντιών δράκου», αντιαρματικών τάφρων και άλλων φραγμών.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, ο Β.Ζελένσκι έχει διαθέσει σημαντικά ποσά για τη βελτίωση των αμυντικών δομών.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δημιουργούν μια δεύτερη γραμμή άμυνας στην περιοχή Orekhov στην κατεύθυνση Ζαπορίζια

Παράλληλα, οι δυνάμεις του Κιέβου άρχισαν να δημιουργούν μια δεύτερη γραμμή άμυνας στην περιοχή της πόλης Orekhov στην Ζαπορίζια. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Vladimir Rogov.

Ο Rogov σημείωσε ότι κοντά στο τμήμα της γραμμής μάχης επαφής στην περιοχή Orekhov, παρατηρήθηκαν συσσωρεύσεις κατασκευαστικού εξοπλισμού και εργατών.

Οι ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατασκευάζουν επί του παρόντος οχυρωμένες αμυντικές γραμμές στο τμήμα της περιοχής Ζαπορίζια που ελέγχεται από το Κίεβο. Στις περιοχές αυτές, κατασκευάζονται οχυρά, θέσεις διοίκησης, υποδομές και αποθηκευτικοί χώροι, εμπόδια από συρματοπλέγματα, ναρκοπέδια και κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσωπικού.

Νωρίτερα, ο Rogov σημείωσε ότι στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, ο ουκρανικός Στρατός μπορεί να υποχωρήσει σε νέες οχυρωμένες θέσεις, εξοπλισμένες σε απόσταση 3 έως 12 χιλιομέτρων από την τρέχουσα γραμμή του μετώπου.

Το Ουκρανικό Κέντρο Αμυντικής Στρατηγικής δεν αποκλείει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το Κίεβο να χάσει τον έλεγχο και στις περιοχές Ντνεπροπετρόφσκ και Χάρκοβο.

Δείτε εικόνες από τις οχυρώσεις στην Οδησσό

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ρώσοι πιλότοι: «Η Δύση θα σοκαριστεί με τις καταρρίψεις των F-16 - Τα μαχητικά μας υπερέχουν και είμαστε πανέτοιμοι» - Δείτε το βίντεο

Ρώσοι πιλότοι: «Η Δύση θα σοκαριστεί με τις καταρρίψεις των F-16 - Τα μαχητικά μας υπερέχουν και είμαστε πανέτοιμοι» - Δείτε το βίντεο

"Γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του F-16"

Ρωσία

18.07.2024 | 21:21

Τέλος ο Μπάιντεν: Aπόσυρση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο -

Τέλος ο Μπάιντεν: Aπόσυρση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο - "O Tραμπ θα μας συντρίψει σε Βουλή και Γερουσία" του λένε οι Δημοκρατικοί

Πρόσχημα ο COVID-19; Αποσύρεται λένε οι Δημοκρατικοί

ΗΠΑ

18.07.2024 | 19:25

«Αυτό θα κάνει ο Τραμπ μόλις εκλεγεί»: Η επιστολή-τελεσίγραφο που «πάγωσε» τους 26 ηγέτες της Ε.Ε. (vid)

«Αυτό θα κάνει ο Τραμπ μόλις εκλεγεί»: Η επιστολή-τελεσίγραφο που «πάγωσε» τους 26 ηγέτες της Ε.Ε. (vid)

Γι' αυτό πήγαν να τον σκοτώσουν;

ΗΠΑ

16.07.2024 | 18:27

Ήθελαν νεκρό πάση θυσία τον Ν.Τραμπ: «Εσωτερική δουλειά» η απόπειρα δολοφονίας του - Πώς έδωσαν στον εκτελεστή «χώρο και χρόνο» για πέντε βολές

Ήθελαν νεκρό πάση θυσία τον Ν.Τραμπ: «Εσωτερική δουλειά» η απόπειρα δολοφονίας του - Πώς έδωσαν στον εκτελεστή «χώρο και χρόνο» για πέντε βολές

Στο μικροσκόπιο όλες οι κινήσεις των πρακτόρων - Τα αναπάντητα ερωτήματα

ΗΠΑ

14.07.2024 | 19:58

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ οργάνωσε την απόπειρα κατά Τραμπ; - Καλούν σε απολογία την Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών για τα κενά ασφαλείας (vid)

Tί αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας και ο Ε.Μασκ

ΗΠΑ

14.07.2024 | 12:56

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ:

Τα χιλιοστά που αλλάζουν τον «ρου της Ιστορίας» - Ν.Τραμπ: "Ένιωσα τη σφαίρα να μου σκίζει το αυτί" - Δείτε τη στιγμή της εκτέλεσης του ενόπλου (vid)

"Η σφαίρα διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 04:46

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Επιβεβαίωση War News 24/7: Ελεύθερος σκοπευτής επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ν.Τραμπ με βολή από τα 125 μέτρα! - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας (vid)

Ερωτηματικά για τη στάση της Αστυνομίας 

ΗΠΑ

14.07.2024 | 03:38

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε εναντίον του πέντε φορές πριν πέσει νεκρός - Μ.Ρούμπιο: Ο Θεός τον έσωσε! (vid)

Συγκλονιστικό: Με αίματα στο πρόσωπο ο Ν.Τραμπ φώναζε "αγωνιστείτε"

ΗΠΑ

14.07.2024 | 01:25

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κωδικός «OPLAN DEU»: Στη δημοσιότητα το σχέδιο του γερμανικού Στρατού για πόλεμο με τη Ρωσία - Θα αναπτύξει 800.000 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Κλειδί ο αυτοκινητόδρομος Α2 για την μετακίνηση των δυνάμεων

ΝΑΤΟ

13.07.2024 | 20:58

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

Έκθεση της ρωσικής SVR: «Εκατοντάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία - Το Παρίσι δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία»

"Ο αριθμός των νεκρών Γάλλων «έχει ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο»"

Ρωσία

12.07.2024 | 19:13

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Πλησιάζει μεγάλη ευρωπαϊκή σύρραξη: Οι ΗΠΑ εγκαθιστούν SM-6, Tomahawk και άλλα υπερηχητικά όπλα εμβέλειας 2.500 χλμ στη Γερμανία!

Ρωσία: «Σοβαρή απειλή, θα απαντήσουμε χωρίς συναισθήματα»

Ευρώπη

11.07.2024 | 20:25

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Αρχηγός πολωνικού στρατού: «Ετοιμάστε τους Πολωνούς για ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σχέδιο «εισβολής» στην Δυτική Ουκρανία μέσω της Ουκρανικής Λέγκας

Δραματικοί τόνοι και προετοιμασίες για επέκταση του πολέμου

Ευρώπη

11.07.2024 | 18:09

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

«Ρουά ματ» Β.Πούτιν: Η Σ.Αραβία απείλησε την G7 με μαζικό ξεπούλημα ευρωπαϊκών ομολόγων αν αγγίξουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας

"Θα κτυπήσουμε πρώτα τη Γαλλία και το χρέος της"

Μέση Ανατολή

10.07.2024 | 16:54

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Συμφωνία Ζελένσκι - Τουσκ: Η Πολωνία θα καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους και drones πάνω από τη Δυτική Ουκρανία - Επιβεβαίωση War News 24/7

Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν Ζελένσκι – Τουσκ

Ουκρανία

09.07.2024 | 16:50

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Έως και 350.000 επιπλέον στρατιώτες κατά της Ρωσίας - NATO: «Χρειαζόμαστε άμεσα 35 έως και 50 νέες ταξιαρχίες»

Ποιες χώρες θα στείλουν επιπλέον δυνάμεις;

ΝΑΤΟ

08.07.2024 | 16:23

"Bόμβα" Le Figaro: Οι κατηγορίες του Χ.Νασράλα έχουν βάση - Η Μοσάντ έχει βάση στην Κύπρο!

Η Le Figaro εμπλέκει την Κύπρο – Μιλά για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ

Αιγαίο - Αν.Μεσόγειος

06.07.2024 | 13:09

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Συνάντηση Πούτιν-Ορμπάν με πρόσχημα την Ουκρανία, αλλά με πραγματικό διακύβευμα την Υπερκαρπαθία

Οι κλειστές πόρτες και το φιλέτο της "Zaparkatska Oblast"

Ευρώπη

05.07.2024 | 21:07

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-

Άρθρο φωτιά του Politico για την Ουκρανία-"Επικίνδυνη η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ"-Λεπέν: Αν εκλεγούμε τέρμα η βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία επικρατεί για επανάληψη του 1966 όταν η Γαλλία του Ντε Γκώλ αποσύρθηκε από το στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας

ΝΑΤΟ

05.07.2024 | 18:51

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς έστησαν ενέδρα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Shujayea της Γάζας-Σε κίνδυνο οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες-Επίθεση και σε Ισραηλινό Apache καθώς και στο αρχηγείο του IDF ανατολικά της πόλης της Γάζας

Μέση Ανατολή

05.07.2024 | 16:30

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι

Άρθρο κόλαφος Ρώσου αναλυτή για την ρωσική στρατιωτική νοοτροπία-Οι "Μητέρες όλων των μαχών τελείωσαν"

Alexander Staver: "Δεν θα υπάρξει νέο Μποροντίνο ούτε νέα Προχορόφκα"

Ρωσία

05.07.2024 | 13:15