Δεκάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία από βολή Iskander – Η Ρωσία επιβεβαιώνει το κτύπημα – Γάλλος ΥΠΕΞ: “Να διακοπεί η επικοινωνία με Ρωσία”

"Πάτησαν" Ουκρανία οι πρώτοι Γάλλοι στρατιώτες από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού

Δεκάδες νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία από βολή Iskander – Η Ρωσία επιβεβαιώνει το κτύπημα – Γάλλος ΥΠΕΞ: “Να διακοπεί η επικοινωνία με Ρωσία”
Ευάγγελος Λ. 16.04.2024 | 23:34

Τα ρωσικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες περί βομβαρδισμού θέσεων Γάλλων στρατιωτών στο Σλαβιάνσκ με δεκάδες νεκρούς σημειώνοντας ότι στην Ουκρανία έχει εισέλθει τακτικός γαλλικός Στρατός που υπάγεται στην Λεγεώνα των Ξένων.

Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος των πρωτοφανών δηλώσεων του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Στεφάν Σεζουρνέ, ο οποίος τόνισε ότι “πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος για συνομιλίες μεταξύ Γαλλίας-Ρωσίας”.

Αμέσως μετά ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ρωσία, Πιέρ Λεβί, εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε σχέση με τις δηλώσεις που του Γάλλου ΥΠΕΞ Στεφάν Σεζουρνέ, στις οποίες ανέφερε ότι το Παρίσι δεν έχει «ενδιαφέρον» να κάνει διάλογο με την ρωσική ηγεσία.

Το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρωσία, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο Γάλλος πρεσβευτής ενημερώθηκε για τον απαράδεκτο χαρακτήρα αυτών των δηλώσεων, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», καταγγέλλοντας παράλληλα «μια συνειδητή και σκόπιμη ενέργεια» του Παρισιού «που αποσκοπεί στην υπονόμευση της ίδιας της δυνατότητας οποιουδήποτε διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών».

Τις προηγούμενες μέρες ο Sejourne μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό France 24 είπε ότι το Παρίσι θεωρεί ακατάλληλο να πραγματοποιεί συνομιλίες με αξιωματούχους από τη Μόσχα σήμερα, καθώς Ρώσοι αξιωματούχοι κάνουν ανακριβείς δηλώσεις.

Είπε εξάλλου ότι η Γαλλία και η Ρωσία «έχουν μακρά ιστορία συνεργασίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», προσθέτοντας ότι «δεν είναι προς το συμφέρον της Γαλλίας σήμερα να διεξάγει συζητήσεις με Ρώσους εκπροσώπους επειδή οι ανακοινώσεις τους για τα αποτελέσματα τέτοιου είδους συζητήσεων είναι ψευδείς».

Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Vasily Nebenzya, υπενθύμισε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θεωρούν το γαλλικό στρατιωτικό προσωπικό που έφτασε στην Ουκρανία ως στόχο προτεραιότητας.

Η ρωσική πρεσβεία στην Νότια Αφρική “τουίταρε” τον θάνατο των Γάλλων στρατιωτών στέλνοντας μήνυμα στις χώρες της Ηπείρου.

Νεκροί Γάλλοι στρατιώτες στο Σλαβιάνσκ

Σύμφωνα με την Μόσχα, ο πραγματικός λόγος των δηλώσεων του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών, είναι η “εμπόλεμη κατάσταση” στην οποία βρίσκονται Γαλλία και Ρωσία μετά την απόφαση του Παρισιού να στείλει τακτικό Στρατό στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Γαλλικά ΜΜΕ: Ο Ε.Μακρόν στέλνει στην Οδησσό το Σύνταγμα του Ναπολέοντα που εισέβαλε στη Ρωσία το 1812! – Κοζάκοι: Η ιστορία θα επαναληφθεί!

Σύμφωνα με τον ρωσικό Στρατό, πρόσφατα οι γαλλικές δυνάμεις δέχτηκαν ένα καίριο πλήγμα στην περιοχή Σλαβιάνσκ.

Η ρωσική Αεροπορία έπληξε με βαλλιστικό πύραυλο Iskander-M τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ο οποίος χρησιμοποιούνταν ως πλατφόρμα εκφόρτωσης καθώς και ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης προσωπικού. Ακολούθησαν δευτερεύουσες εκρήξεις μάλλον από αποθήκες πυρομαχικών.

“Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν την τοποθεσία των Γάλλων μισθοφόρων στην πόλη Σλαβιάνσκ” δήλωσε στο RIA Novosti ο Σεργκέι Λεμπέντεφ.

“Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο Σλαβιάνσκ στις επτά το πρωί. Σύμφωνα με αναφορές από τους συντρόφους μας, το χτύπημα έπληξε την τοποθεσία όπου βρίσκονταν ουκρανικές δυνάμεις του πυροβολικού και πιθανότατα εκείνοι οι Γάλλοι που έφεραν αυτοκινούμενα όπλα CAESAR για να τους βοηθήσουν.

Το χτύπημα σημειώθηκε κοντά σε ένα μουσικό σχολείο που είχε μετατρέψει σε βάση του ο ουκρανικός Στρατός. Υπάρχουν τραυματίες Γάλλοι μισθοφόροι, πιθανότατα μεταφέρθηκαν στο Pavlograd με ασθενοφόρα.

Το ένα τρίτο του Σλαβιάνσκ αποκλείστηκε, έγινε τεράστιος έλεγχος εγγράφων και smartphone, αναζητούν «Ρώσους κατασκόπους» που μετέφεραν τις συντεταγμένες του στόχου.

Την ίδια ώρα, οι Γάλλοι στρατιωτικοί στην πόλη κινούνται μόνο με τη συνοδεία Ουκρανών στρατιωτών. Προφανώς, θα βοηθήσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστούν τον οικισμό”.

Υπενθυμίζουμε, ότι στα μέσα Ιανουαρίου, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν το προσωρινό σημείο ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Γάλλοι, στο Χάρκοβο. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο στρατός κατάφερε να σκοτώσει περισσότερους από 60 Γάλλους στρατιώτες.

Ο Γάλλος στρατιωτικός ανταποκριτής, Laurent Braillard, δήλωσε στο Sputnik Afrique μετά το ρωσικό χτύπημα σε θέσεις μισθοφόρων στο Σλαβιάνσκ:

“Πολλοί έχουν φύγει. Κάποιοι έρχονται και επιστρέφουν αρκετά γρήγορα. Και υπάρχουν πολλοί άλλοι τραυματίες. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται στο μέτωπο, γιατί πρόκειται για έναν πόλεμο τέτοιας έντασης που η Ευρώπη δεν έχει δει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν το έχουμε δει αυτό για πολύ καιρό.

Κτύπημα σε συγκέντρωση προσωπικού των ουκρανικών ΕΔ στο Σλαβιάνσκ με Iskander 

Δυνάμεις από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλικής Λεγεώνας Ξένων αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία

Στις 11 Απριλίου, στρατιωτικό προσωπικό από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλικής Λεγεώνας Ξένων αναπτύχθηκε στην Ουκρανία στην έδρα της 54ης Ξεχωριστής Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, πρόκειται για 100 στρατιώτες της Λεγεώνας των Ξένων που είναι ειδικοί στις αναγνωρίσεις πυροβολικού, καθώς και μια ομάδα μηχανικών της οποίας η εξειδίκευση είναι η οχύρωση και η κατασκευή οχυρώσεων πεδίου.

Διαβάστε επίσης: Αναχωρούν για Ουκρανία οι πρώτοι 1.500 Γάλλοι στρατιώτες – E.Mακρόν σε ΗΠΑ: “Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί αν μας κτυπήσουν οι Ρώσοι”

Ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής, Yuri Kotenok, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες αυτές. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Γάλλοι στρατιώτες τέθηκαν στη διάθεση της 7ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και όχι της 54ης.

Τον Μάρτιο του 2024, αποκαλύφθηκε ότι ο γαλλικός στρατός προετοίμαζε περίπου 1.500 στρατιώτες για ανάπτυξη στην Ουκρανία.

Η γαλλική δύναμη αναμενόταν να ολοκληρώσει τη σχετική προετοιμασία στα μέσα Απριλίου 2024 προκειμένου στη συνέχεια να αποστέλλονταν στην Ουκρανία.

Η υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσαν επίσημα τις πληροφορίες.

Επιπλέον, στις 18 Μαρτίου, δύο πρώτα αεροσκάφη με γαλλικό στρατό εντοπίστηκαν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Σόφιας στη Βουλγαρία, από όπου οι Γάλλοι στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν μέσω της Ρουμανίας στην Οδησσό και από εκεί μάλλον στο Σλαβιάνσκ.

Βίντεο: Kαταστροφή γαλλικού πυροβόλου CAESAR 

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Σεβέρσκ

Ουκρανία

20.05.2024 | 20:21

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν -

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν - "Να βρούμε τα πραγματικά(!) αίτια της συντριβής"

Δολοφονία βλέπουν και τα τουρκικά ΜΜΕ πίσω από τον θάνατο του Ραϊσί

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 17:59

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ:

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ: "Βόμβα" ΔΠΔ για «έδαφος του Ισραήλ και κράτος της Παλαιστίνης»

Απόφαση ορόσημο του ΔΠΔ - Το Ισραήλ χάνει τον πόλεμο στη Μ.Ανατολή

Ισραήλ

20.05.2024 | 16:35

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Δείτε βίντεο από το τουρκικό drone και το σημείο της συντριβής

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 09:37

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι -

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι - "Το ελικόπτερο του καταρρίφθηκε" λένε ρωσικές πηγές - "Δεν έχουμε καμία σχέση" λέει το Ισραήλ

Βοήθεια από την Τουρκία ζήτησε το Ιράν - Δείτε βίντεο

Μέση Ανατολή

19.05.2024 | 20:34

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των  Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: "Ετοιμάζουμε στρατιωτική απάντηση σε Λονδίνο και Παρίσι"

Ουκρανία

18.05.2024 | 18:40

"Ματώνει" η Γαλλία στη Νέα Καληδονία: Μάχες πάνοπλων αυτονομιστών με τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας - Υπό πολιορκία η πόλη (vid)

Ρωσία και Κίνα μετέφεραν τον πόλεμο σε γαλλικό έδαφος

Ασία & Ειρηνικός

18.05.2024 | 17:13

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

RQ-4B Global Hawk καθοδήγησε την ουκρανική επίθεση

Ουκρανία

17.05.2024 | 20:34

Κατάσταση

Κατάσταση "Ζugzwang" για τον ουκρανικό Στρατό: Επτά Ταξιαρχίες σπεύδουν στο Χάρκοβο- "Θα κρίνει τα πάντα αυτή η μάχη - Eίναι σημείο καμπής στον πόλεμο"

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών - Τί είπε ο Σίρσκι

Ουκρανία

17.05.2024 | 18:54

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Ακροβολίστηκαν 52 εκτοξευτές Iskander-M στα σύνορα

War Monitor

17.05.2024 | 16:34

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Απόκοσμες εικόνες στο Βολτσάνκ - Φλέγεται η πόλη

Ουκρανία

17.05.2024 | 02:16

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι "Scorpion" ανατίναξε ουκρανικές οχυρώσεις - 1.000 Oυκρανοί στρατιώτες εγκλωβίστηκαν στη Κρασνογκορόφκα

Έφοδος ρωσικών δυνάμεων με μοτοσικλέτες

Ουκρανία

16.05.2024 | 23:22

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες -

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες - "Έσπασε" η ουκρανική άμυνα σε Λύπτσι και Βολτσάνκ

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών από Lancet, Αεροπορία και πυροβολικό!

Ουκρανία

16.05.2024 | 21:11

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Αερογέφυρα μεταφοράς γαλλικών δυνάμεων - Το Παρίσι κατηγορεί το Mπακού

Ασία & Ειρηνικός

16.05.2024 | 19:17

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14