Για Αρμαγεδδώνα στη Μ.Ανατολή μιλούν οι ΗΠΑ: Στο παρά 1 αποφεύχθηκε η πρώτη επίθεση του Ιράν- Κόκκινος συναγερμός στις Μοίρες του Ισραήλ

Απογειώθηκαν δεκάδες μαχητικά - Ο IDF προσομοίωσε κτύπημα στο Ιράν μέσω Κύπρου

Για Αρμαγεδδώνα στη Μ.Ανατολή μιλούν οι ΗΠΑ: Στο παρά 1 αποφεύχθηκε η πρώτη επίθεση του Ιράν- Κόκκινος συναγερμός στις Μοίρες του Ισραήλ
Eυάγγελος Λ. 11.04.2024 | 20:33

Οι ΗΠΑ κατάφεραν να ακυρώσουν την πρώτη ιρανική επίθεση κυριολεκτικά στο παρά 1 χτες το βράδυ, γλιτώνοντας την Μέση Ανατολή από μια γενικευμένη σύρραξη. Το Ιράν ήταν έτοιμο να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους, κρουζ και drones.

Αυτό θα ήταν το πρώτο κύμα ενώ αμέσως μετά θα κτυπούσαν οι σιιτικές πολιτοφυλακές από Συρία, Ιράκ καθώς και η Χεζμπολάχ με τους Χούθι.

Όμως σήμερα η κατάσταση επιδεινώθηκε εκ νέου, με συνέπεια οι Αμερικανοί να παραδέχονται πως η “ιρανική επίθεση είναι δεδομένη και πλέον δεν φαίνεται πως μπορεί να αποφευχθεί”.

” O Ισραηλινός Στρατός αναμένει μια άνευ προηγουμένου επίθεση «εντός των ημερών», αναφέρει η έκθεση.

Το Ιράν είπε στον Λευκό Οίκο ότι εάν οι ΗΠΑ υπερασπιστούν το Ισραήλ ενάντια στα επικείμενα αντίποινα για το χτύπημα στη Δαμασκό, θα θεωρήσει τις ΗΠΑ επίσης βιώσιμο στόχο, σύμφωνα με το Intercept.

Διαβάστε επίσης: “Κλείδωσε” o πόλεμος με Χεζμπολάχ – Ισραήλ: Αποθηκεύστε φαγητό και νερό – Θα κτυπηθούν στόχοι μέσα στο Ιράν αν η Τεχεράνη μας επιτεθεί!

Πλέον όλες οι πολεμικές Μοίρες του Ισραήλ τέθηκαν σε ύψιστο συναγερμό. Mαχητικά περιπολούν τον εναέριο χώρο του Ισραήλ για να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη ιρανική επίθεση.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας περιπολούν τις  τελευταίες 48 ώρες κατά μήκος των βόρειων, ανατολικών και νότιων συνόρων ενώ άλλες Μοίρες στο βόρειο τμήμα της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση «ύψιστου συναγερμού» για άμεση απογείωση μέσα σε 10 λεπτά από τη στιγμή που οι ιρανικοί πύραυλοι βρεθούν στον αέρα.

Επιπλέον η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε άσκηση στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες για να προσομοιώσει επίθεση σε ιρανικό έδαφος.

Η άσκηση διεξήχθη πάνω από την Κύπρο και την Αν. Μεσόγειο σε συντονισμό με τον στρατό των ΗΠΑ και την Εθνική Φρουρά . Η άσκηση προσομοίωσε μια αεροπορική επιχείρηση κατά του Ιράν. Στην άσκηση συμμετείχε τουλάχιστον μια Μοίρα Ισραηλινών μαχητικών υποστηριζόμενη από ιπτάμενα τάνκερ που απογειώθηκαν από το Ισραήλ.

Τα ισραηλινά μαχητικά έπληξαν από την Αν Μεσόγειο εικονικούς στόχους στην Κύπρο με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας προσομοιώνοντας κτύπημα στο Ιράν.

Στο παρά 1 αποφεύχθηκε η επίθεση του Ιράν – ΗΠΑ: Η πιο επικίνδυνη στιγμή στη Μέση Ανατολή από το 1973!

“Το Ιράν ανέβαλε επίθεση εναντίον του Ισραήλ την τελευταία στιγμή λόγω αμερικανικών προειδοποιήσεων αλλά η επίθεση εξακολουθεί να αναμένεται” μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

“Τα σημάδια δείχνουν ότι το Ιράν καθυστέρησε ή άλλαξε τα σχέδια για επίθεση στο Ισραήλ την τελευταία στιγμή, πιθανότατα λόγω των προειδοποιήσεων των ΗΠΑ” τόνισε από τη πλευρά του ο αμυντικός αναλυτής Ρον Μπεν-Γισάι.

Ένας άλλος Ισραηλινός ειδικός τόνισε ότι “Ισραήλ και Ιράν πιο κοντά από ποτέ σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση”.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο θέμα έχουν παρέμβει δύο Αμερικανοί Γερουσιαστές της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας οι οποίοι έχουν ενημερωθεί για την κρισιμότητα της κατάστασης από τις αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τομ Κότον τόνισε ότι  «Το Ισραήλ απειλείται με επικείμενη επίθεση από το Ιράν. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πρέπει να προειδοποιήσει αμέσως τους Αγιατολάχ ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξουν το Ισραήλ μέχρι το τέλος και τα κοινά αμερικανικά-ισραηλινά αντίποινα για οποιαδήποτε επίθεση θα είναι γρήγορα και καταστροφικά “

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος είναι μέλος της Συμμορίας των Οκτώ και της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, έκανε μια ανάρτηση λέγοντας ότι “το Ιράν θέλει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας από το δικό του έδαφος εναντίον του Ισραήλ και ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να «Απαντήσει άμεσα με μια ακόμη πιο σοβαρή επίθεση στο εσωτερικό του Ιράν.

Αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή στη Μέση Ανατολή από το 1973» καταλήγει ο ίδιος.

Σημειώνεται, ότι ο Tom Cotton μαζί με τον Marco Rubio ήταν μερικά από τα πρώτα μέλη του Κογκρέσου που προειδοποίησαν για την πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις αρχές του 2022.

Απειλές Ιράν – Εμπλοκή CENTCOM

Χτες, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν συνομίλησε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράκ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ σχετικά με την “τελευταία κατάσταση και τις εξελίξεις στην περιοχή”.

Οι κλήσεις αναφέρεται ότι έγιναν μετά από αίτημα του συντονιστή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Μπρετ ΜακΓκουρκ, ο οποίος ζήτησε από τις παραπάνω χώρες να μεσολαβήσουν.

Σήμερα, οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και της Γερμανίας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, συζητώντας τις περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων εντάσεων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ. Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ζήτησε «να αποφευχθεί περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση» και να ασκηθεί «μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

Στο Ισραήλ μεταβαίνει εκτάκτως ο αρχηγός της CENTCOM, Μάικ Κουρίλα, για να συντονίσει τη στρατιωτική προετοιμασία για πιθανή ιρανική επίθεση. Ο Διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον αρχηγό του IDF, Halevi, και τον υπουργό Άμυνας Gallant.

Ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ φέρεται να είπε στο Al-Jazeera ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις υπό την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ είναι σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν το Ισραήλ με την άμυνα του εναέριου χώρου του, εάν ή όταν ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από το Ιράν.

Τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθήσαμε ιρανικές στρατιωτικές κινήσεις που συνδέονται με μια πιθανή επίθεση στο Ισραήλ, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Al Jazeera, με τον αξιωματούχο να προσθέτει ότι «οι δείκτες δείχνουν ότι το Ιράν ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Ισραήλ σύντομα».

Tο Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Student News Network (SNN) δημοσίευσε ένα σύνολο εικόνων με Photoshop που δείχνουν μια επίθεση από βαλλιστικούς πυραύλους και drones καμικάζι στο διεθνές αεροδρόμιο της Χάιφα στο βορειοδυτικό Ισραήλ με τη λεζάντα, «Ποιο μέρος σας αρέσει; Η επιλογή είναι στα χέρια σας!»

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν IRNA αναφέρει ότι «η ώρα είναι ώριμη για να τιμωρηθεί το Ισραήλ», προσθέτοντας ότι έχει ληφθεί η τελική απόφαση για το πώς θα απαντήσει.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, το οποίο είναι κοντά στο IRGC, αναφέρει επίσης ότι η «βαριά τιμωρία» του Ιράν για το Ισραήλ είναι αναπόφευκτη».

Τέλος, οι ξένες διπλωματικές αποστολές προετοιμάζονται για πιθανά χτυπήματα, κάνοντας σχέδια έκτακτης ανάγκης για εκκένωση εν μέσω αιτημάτων από τις ισραηλινές αρχές για προμήθειες έκτακτης ανάγκης όπως γεννήτριες και δορυφορικά τηλέφωνα.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα:

Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα: "Ποιες δεσμεύσεις δεν τήρησε το ΝΑΤΟ - Γιατί ένας μεγάλος πόλεμος είναι πιθανός" (vid)

"Το ΝΑΤΟ μας εξαπάτησε - Ποιες ήταν οι 3 δεσμεύσεις του"

Ρωσία

03.05.2024 | 03:04

Τελείωσαν όλα για το Κίεβο: Oι Ρώσοι Στρατηγοί έκαναν ματ με 3 κινήσεις και μπαίνουν Κραματόρσκ - Ξεκίνησε η Φάση Β' του ρωσικού Σχεδίου

Τελείωσαν όλα για το Κίεβο: Oι Ρώσοι Στρατηγοί έκαναν ματ με 3 κινήσεις και μπαίνουν Κραματόρσκ - Ξεκίνησε η Φάση Β' του ρωσικού Σχεδίου

Ρωσική "Iron Fist" κτυπά την "καρδιά" των Ουκρανών στο Ντονμπάς

Ουκρανία

02.05.2024 | 23:31

Ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις Alpha και Vympel διείσδυσαν σε Χάρκοβο και Οδησσό: Ανατινάχτηκαν φάλαγγες, αποθήκες με Storm Shadow, Himars κτλ

Ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις Alpha και Vympel διείσδυσαν σε Χάρκοβο και Οδησσό: Ανατινάχτηκαν φάλαγγες, αποθήκες με Storm Shadow, Himars κτλ

Επιχειρήσεις δολιοφθοράς πριν την μεγάλη επίθεση

Ουκρανία

02.05.2024 | 20:27

Στην επέτειο της σφαγής της Οδησσού η Ρωσία δίνει την χαριστική βολή στο Κίεβο:

Στην επέτειο της σφαγής της Οδησσού η Ρωσία δίνει την χαριστική βολή στο Κίεβο: "Η πόλη θα απελευθερωθεί σύντομα" - Με τη πλάτη στο τοίχο η Γαλλία

Η Μόσχα πετάει το γάντι στον Ε.Μακρόν - Tί θα πράξει πλέον το ΝΑΤΟ;

Ουκρανία

02.05.2024 | 17:24

Πολύ σκληρό ρωσικό κτύπημα στην Οδησσό: Boμβαρδίστηκαν φορτία ΝΑΤΟϊκών όπλων, το Αρχηγείο της Διοίκησης «Νότος» και άλλοι στόχοι

Πολύ σκληρό ρωσικό κτύπημα στην Οδησσό: Boμβαρδίστηκαν φορτία ΝΑΤΟϊκών όπλων, το Αρχηγείο της Διοίκησης «Νότος» και άλλοι στόχοι

Κτυπήθηκαν υπόγειες αποθήκες οπλισμού στο Νικολάεφ

Ουκρανία

02.05.2024 | 01:32

Oι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν Ραμποτίνο και Ουροζάιν: Su-34 σε διαμόρφωση

Oι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν Ραμποτίνο και Ουροζάιν: Su-34 σε διαμόρφωση "beast mode" έριξαν τόνους βομβών στις ουκρανικές θέσεις

Το Κίεβο παραπαίει - Ρωσική αντεπίθεση και στη Ζαπορίζια!

Ουκρανία

01.05.2024 | 23:58

Μεγάλης κλίμακας κατάρρευση των Ουκρανών: Οι ρωσικές Στρατιές πήραν Αρχανγκέλσκ - Νεταίλοβο και επιτίθενται στην Νοβοαλεξαντρόφκα!

Μεγάλης κλίμακας κατάρρευση των Ουκρανών: Οι ρωσικές Στρατιές πήραν Αρχανγκέλσκ - Νεταίλοβο και επιτίθενται στην Νοβοαλεξαντρόφκα!

Κομμάτια η αμυντική γραμμή Σίρσκι δυτικά της Αβντίφκα

Ουκρανία

01.05.2024 | 21:28

Επιχείρηση

Επιχείρηση "κεραυνός" Ρώσων Spetsnaz και VDV στο φλεγόμενο Τσασόβ Γιαρ: Οι Ουκρανοί έχασαν την κύρια αμυντική διάταξη μέσα σε ελάχιστα λεπτά!

Σκοτώθηκε η επίλεκτη ομάδα "Rangers" των Ουκρανών

Ουκρανία

01.05.2024 | 17:38

H Πολωνία οδεύει σε πόλεμο με τη Ρωσία: Επίσημο αίτημα απόκτησης πυρηνικών όπλων - Τρομάζει ο χρησμός της CIA για την Βαρσοβία (vid)

H Πολωνία οδεύει σε πόλεμο με τη Ρωσία: Επίσημο αίτημα απόκτησης πυρηνικών όπλων - Τρομάζει ο χρησμός της CIA για την Βαρσοβία (vid)

F-35 με πυρηνικές βόμβες B61-12 δίπλα στη Ρωσία

Πυρηνικά

30.04.2024 | 23:56

Τελεσίγραφο Μόσχας: Yπερηχητικοί πύραυλοι στοχοποίησαν τις βάσεις Ρουμανίας και Πολωνίας - Σχεδιάζουν επιδρομές ουκρανικών F-16 από τον ΕΕΧ του ΝΑΤΟ

Τελεσίγραφο Μόσχας: Yπερηχητικοί πύραυλοι στοχοποίησαν τις βάσεις Ρουμανίας και Πολωνίας - Σχεδιάζουν επιδρομές ουκρανικών F-16 από τον ΕΕΧ του ΝΑΤΟ

"Η προειδοποίηση αυτή δεν είναι προπαγάνδα - Θα κτυπήσουμε με ότι διαθέτουμε"

Ρωσία

30.04.2024 | 21:04

Ειδική σύσκεψη στο ΝΑΤΟ για τη Βαλτική: Ρωσικά συστήματα EW «βομβαρδίζουν» όλα τα κράτη της περιοχής προκαλώντας «No Fly Zone» - Διακόπηκαν πτήσεις

Ειδική σύσκεψη στο ΝΑΤΟ για τη Βαλτική: Ρωσικά συστήματα EW «βομβαρδίζουν» όλα τα κράτη της περιοχής προκαλώντας «No Fly Zone» - Διακόπηκαν πτήσεις

Προβλήματα σε χιλιάδες πλοία και αεροσκάφη

Βαλτική

30.04.2024 | 17:58

Παραδοχή

Παραδοχή "βόμβα" από τον Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ: Ποια δυτικά όπλα απέτυχαν παταγωδώς στην Ουκρανία και γιατί ανησυχεί το ΝΑΤΟ (vid, upd)

"Απέτυχαν ορισμένα ΝΑΤΟϊκά συστήματα - Πώς οι Ρώσοι τα σίγησαν"

ΗΠΑ

30.04.2024 | 00:40

"Κλείδωσαν" Χάρκοβο, Νικολάεφ και Οδησσός: Με «μαγικό» τρόπο ο Β.Πούτιν εμφάνισε αεροπορική βάση στο Μπέλγκοροντ και Στόλο στο Δνείπερο

Θα υποστηρίξουν επιθετικές επιχειρήσεις σε Χάρκοβο, Νικολάεφ, Οδησσό

Ουκρανία

29.04.2024 | 23:22

Πλησιάζει η μεγάλη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο: Σαρωτικοί βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων από τις δυνάμεις «Ν» - Νεκροί δεκάδες μισθοφόροι

Πλησιάζει η μεγάλη ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο: Σαρωτικοί βομβαρδισμοί ουκρανικών θέσεων από τις δυνάμεις «Ν» - Νεκροί δεκάδες μισθοφόροι

Προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις πριν τη μεγάλη ρωσική επίθεση

Ουκρανία

29.04.2024 | 20:06

Σφυροκόπημα ουκρανικών θέσεων με βόμβες διασποράς: Εξαϋλώθηκαν 45 κέντρα ελέγχου drones - Iskander-M κατέστρεψε Bunker με UAV στο Ντνίπρο

Σφυροκόπημα ουκρανικών θέσεων με βόμβες διασποράς: Εξαϋλώθηκαν 45 κέντρα ελέγχου drones - Iskander-M κατέστρεψε Bunker με UAV στο Ντνίπρο

"Αποστρατικοποίηση" του ουκρανικού Στρατού!

Ουκρανία

29.04.2024 | 16:50

Σφαγή ουκρανικών Μονάδων: 8.000 απώλειες σε επτά ημέρες κατέγραψε το Κίεβο - Εξαϋλώθηκαν τεράστιες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών

Σφαγή ουκρανικών Μονάδων: 8.000 απώλειες σε επτά ημέρες κατέγραψε το Κίεβο - Εξαϋλώθηκαν τεράστιες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών

Το ρωσικό πυροβολικό "θερίζει" συγκεντρώσεις προσωπικού

Ουκρανία

28.04.2024 | 21:13

Χαοτική υποχώρηση των Ουκρανών: Eγκλωβίστηκαν Μονάδες - Ο ρωσικός Στρατός πήρε το Κεραμίκ, μπήκε στο Αρχανγκέλσκ και προελαύνει!

Χαοτική υποχώρηση των Ουκρανών: Eγκλωβίστηκαν Μονάδες - Ο ρωσικός Στρατός πήρε το Κεραμίκ, μπήκε στο Αρχανγκέλσκ και προελαύνει!

Νοβοκαλίνοβο, Σεμενόβκα και Μπερτούτσι πέρασαν υπό ρωσικό έλεγχο

Ουκρανία

27.04.2024 | 21:15

Ντόμινο εξελίξεων στο ΒΑ Χάρκοβο: Oι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Κισλόβκα και απειλούν με άμεση κατάρρευση την άμυνα του Κουπιάνσκ!

Ντόμινο εξελίξεων στο ΒΑ Χάρκοβο: Oι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Κισλόβκα και απειλούν με άμεση κατάρρευση την άμυνα του Κουπιάνσκ!

Σε δίλημμα το Κίεβο - Οι Ρώσοι άνοιξαν νέο μεγάλο μέτωπο!

Ουκρανία

27.04.2024 | 18:06

Foreign Affairs:

Foreign Affairs: "Εκατοντάδες νεκροί στρατιώτες και αξιωματικοί του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - Ήταν χειριστές των δυτικών συστημάτων αεράμυνας"

Πεθαίνουν όταν η Ρωσία καταστρέφει τα δυτικά συστήματα αεράμυνας!

ΝΑΤΟ

26.04.2024 | 20:17

Eπιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας του ΝΑΤΟ στη Μ.Θάλασσα:

Eπιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας του ΝΑΤΟ στη Μ.Θάλασσα: "Πράσινο φως" στο Κίεβο για επίθεση στη γέφυρα του Κερτς με ATΑCMS - "Κλειδί' οι κρουζ Taurus

Ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση στην Κριμαία και την Γέφυρα του Κερτς

ΝΑΤΟ

26.04.2024 | 18:05