Σε μόνιμη διάταξη μάχης έξω από τις ακτές των ΗΠΑ ρωσικά πλοία και το «State of the Art» υποβρύχιο Yasen-M με υπερηχητικούς Zircon, Kalibr και Oniks!

Μεγάλη αεροναυτική κινητοποίηση - Περίεργη ανακοίνωση της Κούβας

Σε μόνιμη διάταξη μάχης έξω από τις ακτές των ΗΠΑ ρωσικά πλοία και το «State of the Art» υποβρύχιο Yasen-M με υπερηχητικούς Zircon, Kalibr και Oniks!
Βασίλης Καπούλας 07.06.2024 | 00:07

Ρωσικά πολεμικά πλοία και τουλάχιστον ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο μαζί με στρατηγικά βομβαρδιστικά αναπτύσσονται έξω από τις ακτές των ΗΠΑ σύμφωνα με Αμερικανούς Αξιωματούχους.

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία θα κατευθυνθούν στην Κούβα και τη Βενεζουέλα και μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι το τέλος του καλοκαιριού για να πραγματοποιήσουν νέες ασκήσεις το φθινόπωρο.

Σημειώνεται ότι η Μόσχα δεν προειδοποίησε την Ουάσιγκτον για τις ασκήσεις αυτές και η στρατιωτική αυτή ανάπτυξη φαίνεται πως έχει μόνιμη βάση.

Το Αμερικανικό Ναυτικό προσπαθεί να διαπιστώσει αν τα ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια φέρουν πυρηνικούς πυραύλους ή αν μεταφέρουν κάποιο “ιδιαίτερο φορτίο” για την Κούβα και την Βενεζουέλα.

«Η Ρωσία μετακινεί Στόλο και Αεροπορία για στρατιωτικές ασκήσεις λόγω της αυξανόμενης υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Κίεβο.

Η Ρωσία δείχνει ότι είναι ακόμα ικανή για ένα ορισμένο επίπεδο παγκόσμιας προβολής ισχύος», λένε οι ίδιες Αμερικανικές πηγές.

Ο απόπλους…

Επιβεβαιώνει η Κούβα – Διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν πυρηνικά…

Μια ομάδα ρωσικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου ενός πυρηνοκίνητου υποβρυχίου πολλαπλού ρόλου, θα φτάσει σύντομα στην Κούβα.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κούβας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια ναυτική ομάδα του Βόρειου Στόλου διασχίζει τον Ατλαντικό και κατευθύνεται προς την Κούβα.

Από τις 12 Ιουνίου έως τις 17 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι της Αβάνας από ομάδα πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, αποτελούμενη από τέσσερα σκάφη. Η επίσκεψη αυτή σχετίζεται με τις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ Κούβας και Ρωσίας και τηρεί αυστηρά τους διεθνείς κανόνες” δήλωσε το κουβανικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν πυρηνικά όπλα στα ρωσικά πλοία.

Λένε αλήθεια οι Ρώσοι; Γιατί δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Μόσχα; Είναι μόνο αυτά τα πλοία ή υπάρχουν και άλλα ρωσικά υποβρύχια στην περιοχή;

Το κουβανικό υπουργείο Άμυνας ήταν το πρώτο που ανακοίνωσε την άφιξη των ρωσικών πολεμικών πλοίων. Μέχρι αργά την Πέμπτη, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ή ο Βόρειος Στόλος δεν έβγαλαν καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την Αβάνα ως πρώτο προορισμό για το ταξίδι που λέγεται ότι θα διαρκέσει «αρκετούς μήνες»…

Το CBS News αναφέρει επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο ότι στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος και στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας.

“Θα είναι οι πρώτες ταυτόχρονες αεροπορικές και ναυτικές ασκήσεις που διεξάγει η Ρωσία στην Καραϊβική από το 2019.

Οι ΗΠΑ τα ερμηνεύουν ως απάντηση στην αμερικανική υποστήριξη προς την Ουκρανία και την εντατικοποίηση των ασκήσεων των ΗΠΑ με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ” σημειώνει το CBS News.

Βίντεο: Ελικόπτερο Ka-27M από την φρεγάτα Admiral Gorshkov επιχειρεί στον Ατλαντικό

Η φρεγάτα Admiral Gorshkov με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon και το υποβρύχιο κλάσης Yasen-M

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρωσία στέλνει την φρεγάτα κλάσης 22350 Admiral Gorshkov που φέρει υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, το  πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Yasen-M Kazan, το δεξαμενόπλοιο Akademik Pashin και το σωστικό ρυμουλκό «Nikolai Chiker».

Το Admiral Gorshkov είναι το πρώτο σκάφος της τελευταίας κατηγορίας φρεγατών της Ρωσίας. Το πολεμικό πλοίο που τέθηκε σε υπηρεσία το 2018 φέρει πυραύλους κρουζ Zircon, Kalibr και Oniks, καθώς και ανθυποβρυχιακούς πυραύλους Otvet.

Υποβρύχια κλάσης Yasen

Το υποβρύχιο κλάσης Yasen-M ναυπηγήθηκε το 2017 και τέθηκε σε υπηρεσία με τον Βόρειο Στόλο το 2021. Το Kazan (K-560) τροφοδοτείται από πυρηνικό αντιδραστήρα 4ης γενιάς KTP-6. Το υποβρύχιο λέγεται ότι είναι το πιο αθόρυβο στον ρωσικό στόλο.

Η επίσκεψη στην Αβάνα την επόμενη εβδομάδα θα είναι η πρώτη σε λιμάνι του εξωτερικού ενός υποβρυχίου κλάσης Yasen-M.

Το υποβρύχιο κλάσης Yasen-M (Project 885) αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση του υποβρυχίου Yasen (Project 885) και ενσωματώνει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την αρχική κλάση όπως την αύξηση των κάθετων εκτοξευτών πυραύλων από 8 σε 10 και την μείωση των τορπιλοσωλήνων από 10 σε 8 με αποτέλεσμα την αύξηση της δυνατότητας μεταφοράς από 40 σε 50 πυραύλους cruise τύπου 3M14K (SS-N-30A).

Η κλάση υποβρυχίων Yasen-M (Project 885) σχεδιάστηκε από το γραφείο υποβρυχίων Malakhit Marine Engineering Bureau. Πρόκειται να αντικαταστήσει τα 8 πυρηνοκίνητα υποβρύχια Antey (Project 949A) κλάσης Oscar.

Τα Yasen-M μπορούν να επιτεθούν σε παράκτιους στόχους, όπως ναυτικές βάσεις και λιμάνια.

Για να χτυπήσουν τα εχθρικά πλοία, τα υποβρύχια κλάσης Yasen μεταφέρουν τους πυραύλους Oniks (3M55) με βεληνεκές 320 ναυτικών μιλίων (ή 592,64 χιλιόμετρα).

Αντίθετα, στον ρόλο της χερσαίας επίθεσης, τα υποβρύχια φέρουν τους πυραύλους Kalibr (3M14K) με βεληνεκές 1.600 ναυτικών μιλίων (2963,2 χιλιόμετρα).

Το αναβαθμισμένο υποβρύχιο κλάσης Yasen-M μπορεί επίσης να εκτοξεύσει υπερηχητικούς πυραύλους 3M22 Zircon κατά πλοίων και χερσαίων στόχων, οι οποίοι λέγεται ότι έχουν βεληνεκές 1000 χιλιομέτρων και ταχύτητες 8 Mach.

Πρόσφατα, ο διοικητής της δύναμης Northcom του στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Glen VanHerc, είπε ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας.

“Η Ρωσία αναπτύσσει ολοένα και πιο συχνά στην περιοχή τα υποβρύχια Yasen. Ο κίνδυνος αυξάνεται απόλυτα. Τον τελευταίο χρόνο, η Ρωσία «τοποθέτησε» επίσης τα Yasen στον Ειρηνικό», σημείωσε.

«Τώρα, όχι μόνο στον Ατλαντικό, αλλά τα έχουμε και στον Ειρηνικό, και είναι απλώς θέμα χρόνου –πιθανόν ένα ή δύο χρόνια– προτού αυτή να είναι μια επίμονη απειλή.

Αυτός ο αντίκτυπος μειώνει τον χώρο λήψης αποφάσεων για τον ηγέτη μίας σε μια περίοδο κρίσης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Edward Geist της RAND Corporation με έδρα τις ΗΠΑ, τα υποβρύχια κλάσης Yasen είναι «το στολίδι του σύγχρονου ρωσικού ναυτικού και ίσως η κορυφή της σημερινής ρωσικής στρατιωτικής τεχνολογίας».

Οι ΗΠΑ έψαχναν να το βρουν για εβδομάδες

«Για πρώτη φορά στη ρωσική ιστορία, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να απειλήσει μια ευρωπαϊκή ακτή ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τις ηπειρωτικές ΗΠΑ με όπλα ιδιαίτερα μεγάλης ακριβείας», δήλωσε ο Michael Petersen, διευθυντής του Ινστιτούτο Ναυτικών Σπουδών της Ρωσίας στο Ναυτικό Πολεμικό Κολέγιο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Επίσης, το Yasen είναι το πιο αθόρυβο από τα ρωσικής κατασκευής υποβρύχια, σύμφωνα με μια έκθεση του 2009 από την αξιολόγηση του Γραφείου Ναυτικών Πληροφοριών των ΗΠΑ (ONI).

Είναι επίσης από τα πιο ικανά υποβρύχια στον κόσμο.

Για παράδειγμα, το 2014, ο αξιωματικός που είναι υπεύθυνος για τα υποβρύχια της Διοίκησης Συστημάτων Ναυτικής Θάλασσας των ΗΠΑ είπε ότι θαύμαζε το K-560 Severodvinsk και έβαλε το αντίγραφό του στο γραφείο του.

«Θα αντιμετωπίσουμε δυνατούς πιθανούς αντιπάλους. Αρκεί να κοιτάξει κανείς το Severodvinsk», είπε ο αντιναύαρχος Dave Johnson σε συνέδριο τον Οκτώβριο.

«Είμαι τόσο εντυπωσιασμένος με αυτό το πλοίο που έβαλα το Carderock (κέντρο ναυτικών δοκιμών) να κατασκευάσει ένα μοντέλο από μη ταξινομημένα δεδομένα».

Το 2019, αξιωματούχοι του Πενταγώνου αποκάλυψαν ότι το Severodvinsk έπλεε στον Ατλαντικό το 2018 επί εβδομάδες και οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να το βρουν.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θρίλερ ανοικτά της Κριμαίας: Σήμα έκτακτης ανάγκης εξέπεμψε το υπερσύγχρονο MQ-4C Triton των ΗΠΑ - Ήταν

Θρίλερ ανοικτά της Κριμαίας: Σήμα έκτακτης ανάγκης εξέπεμψε το υπερσύγχρονο MQ-4C Triton των ΗΠΑ - Ήταν "όμηρος" των ρωσικών ΕΔ;

Η Ρωσία σκληραίνει τη στάση της με αναχαίτιση των ΝΑΤΟϊκών UAV στη Μαύρη Θάλασσα;

ΝΑΤΟ

15.06.2024 | 13:45

Καταστροφική εξέλιξη για το Κίεβο: Ο ρωσικός Στρατός προελαύνει ταυτόχρονα προς τους στρατηγικούς κόμβους Κουράχοβο και Ποκρόφσκ!

Καταστροφική εξέλιξη για το Κίεβο: Ο ρωσικός Στρατός προελαύνει ταυτόχρονα προς τους στρατηγικούς κόμβους Κουράχοβο και Ποκρόφσκ!

Έπεσε η Γκεοργκίεφκα - Οι Ρώσοι μπήκαν στη Μαξιμιλιάνοβκα

Ουκρανία

15.06.2024 | 02:26

Φόβοι για κτύπημα σε 3 ΝΑΤΟϊκές βάσεις: Στα νορβηγικά βουνά τα F-35A - Σε ύψιστη ετοιμότητα 500.000 στρατιώτες ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ

Φόβοι για κτύπημα σε 3 ΝΑΤΟϊκές βάσεις: Στα νορβηγικά βουνά τα F-35A - Σε ύψιστη ετοιμότητα 500.000 στρατιώτες ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ

Τί αποκάλυψε ο Β.Ορμπάν - Σοβαρή κλιμάκωση μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας

ΝΑΤΟ

14.06.2024 | 21:48

Το Κίεβο απέρριψε το τελεσίγραφο - Ρωσία:

Το Κίεβο απέρριψε το τελεσίγραφο - Ρωσία: "Θα μείνει μόνο μια στενή λωρίδα γης από την πρώην Ουκρανία - Όποιος έχει μυαλό σήμερα κατάλαβε"

"Tα γεγονότα εξελίσσονται σύμφωνα με το καταστροφικό σενάριο για εσάς"

Ουκρανία

14.06.2024 | 20:03

H Ρωσία παραδίδει σε όλες τις χώρες της ΕΕ ταπεινωτικό τελεσίγραφο άνευ όρων παράδοσης της Ουκρανίας: Η απόρριψη του ανοίγει «το κουτί της Πανδώρας»

H Ρωσία παραδίδει σε όλες τις χώρες της ΕΕ ταπεινωτικό τελεσίγραφο άνευ όρων παράδοσης της Ουκρανίας: Η απόρριψη του ανοίγει «το κουτί της Πανδώρας»

Β.Πούτιν: "Είμαστε στο σημείο χωρίς επιστροφή"

Ρωσία

14.06.2024 | 17:34

Ρωσική προέλαση στον άξονα Κουπιάνσκ-Σεβέρσκ: Σαρώθηκαν σημαντικά προπύργια των Ουκρανών – Αντιμέτωπες με ντόμινο κατάρρευσης οι ουκρανικές ΕΔ

Ρωσική προέλαση στον άξονα Κουπιάνσκ-Σεβέρσκ: Σαρώθηκαν σημαντικά προπύργια των Ουκρανών – Αντιμέτωπες με ντόμινο κατάρρευσης οι ουκρανικές ΕΔ

Mεγάλη υποχώρηση των ουκρανικών ΕΔ

Ουκρανία

13.06.2024 | 23:24

Θανάσιμο πλήγμα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ: H Σαουδική Αραβία εγκατέλειψε το πετροδολάριο και εντάχθηκε στο νόμισμα των mBridge

Θανάσιμο πλήγμα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ: H Σαουδική Αραβία εγκατέλειψε το πετροδολάριο και εντάχθηκε στο νόμισμα των mBridge

Επιβεβαίωση War News 24/7

Μέση Ανατολή

13.06.2024 | 23:00

"Περιορισμένη" πυρηνική σύγκρουση με Ρωσία: Οι ΗΠΑ άλλαξαν δόγμα για να απαντήσουν στη Μόσχα - Την Ομάδα Πυρηνικού Σχεδιασμού συγκαλεί το ΝΑΤΟ

Θα τοποθετηθούν πυρηνικά σε Πολωνία και Σουηδία

Πυρηνικά

13.06.2024 | 20:26

Η Ρωσία είναι έτοιμη - αν χρειαστεί- για πρώτο πυρηνικό πλήγμα: Αιφνιδιαστική ανάπτυξη του

Η Ρωσία είναι έτοιμη - αν χρειαστεί- για πρώτο πυρηνικό πλήγμα: Αιφνιδιαστική ανάπτυξη του "Προμηθέα" - Δεκάδες πυρηνικά σημαδεύουν την Ουκρανία (vid)

Σε υπηρεσία μάχης όλα τα στρατηγικά όπλα της Ρωσίας

Πυρηνικά

13.06.2024 | 17:44

Εφιαλτικό 24ωρο για τις ουκρανικές ΕΔ με 1.800 απώλειες: Κτυπήθηκαν βάσεις μισθοφόρων, αεροδρόμια, συστοιχίες S-300 και αποθήκες οπλισμού

Εφιαλτικό 24ωρο για τις ουκρανικές ΕΔ με 1.800 απώλειες: Κτυπήθηκαν βάσεις μισθοφόρων, αεροδρόμια, συστοιχίες S-300 και αποθήκες οπλισμού

Συνδυασμένη επίθεση με drones, Kinzhal και Iskander

Ουκρανία

13.06.2024 | 00:55

Κρίσιμες οι εκλογές στη Γαλλία: Σχέδιο Μακρόν για πόλεμο Ευρώπης-Ρωσίας - Υποχρεωτικές οι προμήθειες όπλων προς το Κίεβο για τις χώρες του ΝΑΤΟ

Κρίσιμες οι εκλογές στη Γαλλία: Σχέδιο Μακρόν για πόλεμο Ευρώπης-Ρωσίας - Υποχρεωτικές οι προμήθειες όπλων προς το Κίεβο για τις χώρες του ΝΑΤΟ

Πρώτες πτήσεις ουκρανικών F-16 από βάσεις του ΝΑΤΟ προς την Οδησσό

ΝΑΤΟ

13.06.2024 | 00:12

Η Αρμενία αποχωρεί από τον CSTO και δίνει τις ρωσικές βάσεις στη Γαλλία: Η Τουρκία θα κηρύξει τον πόλεμο στο Ερεβάν για να μπει σε Κασπία-Κ.Ασία

Η Αρμενία αποχωρεί από τον CSTO και δίνει τις ρωσικές βάσεις στη Γαλλία: Η Τουρκία θα κηρύξει τον πόλεμο στο Ερεβάν για να μπει σε Κασπία-Κ.Ασία

Το αντάλλαγμα που θα πάρει ο Ερντογάν για την έξοδο από το ΝΑΤΟ...

Αρμενία

12.06.2024 | 20:05

Κακός οιωνός: Η Ρωσία κινητοποίησε όλες τις πυρηνικές δυνάμεις από Αρκτικό Ωκεανό μέχρι Μ.Θάλασσα - Ο Στόλος Βαλτικής έλαβε πυρηνικούς «Moskit»

Κακός οιωνός: Η Ρωσία κινητοποίησε όλες τις πυρηνικές δυνάμεις από Αρκτικό Ωκεανό μέχρι Μ.Θάλασσα - Ο Στόλος Βαλτικής έλαβε πυρηνικούς «Moskit»

Η Πολωνία μιλά για εκατοντάδες πυρηνικούς πυραύλους

Πυρηνικά

12.06.2024 | 18:22

Σέρβος πρόεδρος Α.Βούτσιτς: «Θα έχουμε παγκόσμιο πόλεμο σε 3-4 μήνες - Ελέγχουμε τι έχουμε σε πετρέλαιο, αλεύρι, ζάχαρη» - Βίντεο με τις δηλώσεις

Σέρβος πρόεδρος Α.Βούτσιτς: «Θα έχουμε παγκόσμιο πόλεμο σε 3-4 μήνες - Ελέγχουμε τι έχουμε σε πετρέλαιο, αλεύρι, ζάχαρη» - Βίντεο με τις δηλώσεις

Τί γνωρίζει ο Σέρβος πρόεδρος; Συγκλονιστική συνέντευξη σε ελβετικό ΜΜΕ

Βαλκάνια

12.06.2024 | 11:12

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν Νοβοποκρόφσκ και Νοβοαλεξαντρόφκα: Το Κίεβο χάνει οδικούς κόμβους, κέντρα επιμελητείας και τον άξονα Ποκρόφσκ-Κονσταντινόφκα!

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν Νοβοποκρόφσκ και Νοβοαλεξαντρόφκα: Το Κίεβο χάνει οδικούς κόμβους, κέντρα επιμελητείας και τον άξονα Ποκρόφσκ-Κονσταντινόφκα!

Καίριο πλήγμα για τον ουκρανικό Στρατό

Ουκρανία

12.06.2024 | 00:45

To κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη στην αυλή των ΗΠΑ: Στα 30 ν.μ. από τις ακτές της Φλόριντα ρωσική φρεγάτα και υποβρύχιο με τα όπλα σε θέσεις βολής

To κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη στην αυλή των ΗΠΑ: Στα 30 ν.μ. από τις ακτές της Φλόριντα ρωσική φρεγάτα και υποβρύχιο με τα όπλα σε θέσεις βολής

Μεγάλη αεροναυτική κινητοποίηση των ΗΠΑ

Ρωσία

11.06.2024 | 21:45

Οι Ρώσοι VDV μπήκαν στο Δυτικό Τσασόφ Γιαρ: Σφοδρές μάχες στη περιοχή Novy - Υπό ρωσικό έλεγχο το ανατολικό τμήμα της πόλης

Οι Ρώσοι VDV μπήκαν στο Δυτικό Τσασόφ Γιαρ: Σφοδρές μάχες στη περιοχή Novy - Υπό ρωσικό έλεγχο το ανατολικό τμήμα της πόλης

Αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της πόλης - Οι Ρώσοι πέρασαν το Κανάλι

Ουκρανία

11.06.2024 | 20:00

Φόβοι στην USAF για τερματισμό των stealth αεροσκαφών: Η Κίνα εντόπισε F-22 Raptor με δορυφόρο - Oι ΗΠΑ βρήκαν ένα δεύτερο US NAVY στην Τακλαμακάν

Φόβοι στην USAF για τερματισμό των stealth αεροσκαφών: Η Κίνα εντόπισε F-22 Raptor με δορυφόρο - Oι ΗΠΑ βρήκαν ένα δεύτερο US NAVY στην Τακλαμακάν

Το Ναυτικό του PLA εξασκείται πάνω σε Arleigh Burke και αεροπλανοφόρα 

Κίνα

11.06.2024 | 16:21

Σε μόνιμη επιφυλακή τέθηκαν Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία: Ο Β.Πούτιν υιοθετεί το προληπτικό πυρηνικό πλήγμα - Η εισήγηση με βιβλικές αναφορές του Σ.Καραγκάνοφ

Σε μόνιμη επιφυλακή τέθηκαν Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία: Ο Β.Πούτιν υιοθετεί το προληπτικό πυρηνικό πλήγμα - Η εισήγηση με βιβλικές αναφορές του Σ.Καραγκάνοφ

"Ο Παντοδύναμος μας έδειξε τον δρόμο με τα Σόδομα και Γόμορρα"

Πυρηνικά

11.06.2024 | 01:59

Μήνυμα του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν προς τον ελληνικό λαό: «Mην εμπλακείτε περαιτέρω στην Ουκρανία - Oι συνέπειες θα είναι τραγικές»

Μήνυμα του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν προς τον ελληνικό λαό: «Mην εμπλακείτε περαιτέρω στην Ουκρανία - Oι συνέπειες θα είναι τραγικές»

Ο Β.Πούτιν προειδοποιεί στα ελληνικά....

Ρωσία

10.06.2024 | 22:22