Η Δύση μεταφέρει όλη την παγκόσμια παραγωγή μικροτσίπ εκτός Ταϊβάν: Πλησιάζει η εισβολή της Κίνας – Ξεπουλά με ρυθμούς ρεκόρ το χρέος των ΗΠΑ

"Η παραγωγή μικροτσίπ αιχμής δεν πρέπει να πέσει στα χέρια του PLA"

Η Δύση μεταφέρει όλη την παγκόσμια παραγωγή μικροτσίπ εκτός Ταϊβάν: Πλησιάζει η εισβολή της Κίνας – Ξεπουλά με ρυθμούς ρεκόρ το χρέος των ΗΠΑ
Βασίλης Καπούλας 25.05.2024 | 15:49

Δύση και ΗΠΑ ετοιμάζονται να μεταφέρουν να απενεργοποιήσουν όλα τα εργοστάσια παραγωγής μικροτσίπ της Ταϊβάν και να τα μεταφέρουν εκτός νησιού καθώς η Κίνα προβαίνει σε προπαρασκευαστικές πράξεις επίθεσης μεγάλης κλίμακας.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν αναφέρουν έγκυρες αμερικανικές αλλά και ρωσικές πηγές.

Διαβάστε επίσης: Έφτασε η «D-Day» για Κίνα και ΗΠΑ: Θέμα ημερών η εισβολή στην Ταϊβάν – Η Ουάσινγκτον αποφασίζει την αποστολή αεροπλανοφόρων – Μεγάλη κινητοποίηση

Η Δύση μεταφέρει εκτός Ταϊβάν την παραγωγή μικροτσίπ 

Δύση και ΗΠΑ ετοιμάζονται να μεταφέρουν όλη την παραγωγή μικροτσίπ εκτός Ταϊβάν πριν ξεκινήσει η εισβολή της Κίνας στο νησί.

Τρόπους να απενεργοποιήσουν τις πιο εξελιγμένες μηχανές παραγωγής μικροτσίπ στον κόσμο έχουν οι εταιρείες ASML και Taiwan Semiconductor (TSMC), σε περίπτωση που η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg υπό τον όρο ανωνυμίας.

Τα μικροτσίπ που κατασκευάζονται χρησιμοποιούνται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και για στρατιωτικούς σκοπούς.

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους τόσο σε Ολλανδούς όσο και Ταϊβανέζους εταίρους τους -πρόκειται για χώρες κορυφής στην κατασκευή τσιπ- σχετικά με το τι θα συμβεί εάν η Κίνα εισβάλλει στο νησί. Στην Ταϊβάν παράγεται η συντριπτική πλειοψηφία των προηγμένων ημιαγωγών στον κόσμο.

Η ολλανδική ASML καθησύχασε τους αξιωματούχους επισημαίνοντας την ικανότητά της να απενεργοποιεί εξ αποστάσεως τα μηχανήματα. Έχει διεξαγάγει, εξάλλου, ασκήσεις προσομοίωσης έναντι πιθανής εισβολής, προκειμένου να αξιολογηθούν καλύτερα οι κίνδυνοι.

Η απομακρυσμένη απενεργοποίηση αφορά σειρά μηχανημάτων ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας της ASML, γνωστών ως EUV, για τα οποία η TSMC είναι ο κύριος πελάτης. Τα EUV αξιοποιούν κύματα φωτός υψηλής συχνότητας για να δημιουργήσουν τσιπ που έχουν χρήσεις τεχνητής νοημοσύνης και είναι κατάλληλα για ειδικές στρατιωτικές εφαρμογές.

Η ολλανδική εταιρεία είναι ο μοναδικός κατασκευαστής παγκοσμίως των μηχανών EUV, που καθεμιά πωλείται για περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ.

Η τεχνολογία της ASML υπόκειται εδώ και πολύ καιρό σε κυβερνητικές παρεμβάσεις, με στόχο να μην πέσει σε λάθος χέρια. Η Ολλανδία απαγορεύει πλέον στην εταιρεία να πωλεί μηχανές EUV στην Κίνα, κατόπιν αμερικανικής εντολής.

Η μηχανή EUV συνέβαλε ώστε να μετατραπεί η ASML στην πιο πολύτιμη μετοχή τεχνολογίας της Ευρώπης, με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 370 δισ. δολάρια -υπερδιπλάσια της αμερικανικής Intel.

Ο πρόεδρος της TSMC Μαρκ Λιου είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN ότι οποιοσδήποτε εισβολέας στην Ταϊβάν θα έβρισκε εκτός λειτουργίας τις μηχανές κατασκευής τσιπ της εταιρείας.

«Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει την TSMC διά της βίας» είπε. «Εάν γίνει στρατιωτική εισβολή, το εργοστάσιό μας θα καταστεί μη λειτουργικό».

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ εξέφρασαν ιδιωτικά την ανησυχία τους σε περίπτωση που η παραγωγή μικροτσίπ αιχμής θα έπεφτε στα χέρια του κινεζικού στρατού.

Γι αυτό και τα εργοστάσια παραγωγής μικροτσίπ πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδιώκει επίσης να ενισχύσει την παραγωγή ημιαγωγών σε αμερικανικό έδαφος, υποσχόμενη επιχορηγήσεις 39 δισ. δολαρίων σε κατασκευαστές τσιπ για να αντισταθμίσει οποιαδήποτε μελλοντική διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το στοίχημα είναι μεγάλο, καθώς το 90% των πιο προηγμένων τσιπ στον κόσμο κατασκευάζονται στην Ταϊβάν.

Η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο, δήλωσε ότι η κατάσχεση της TSMC σε περίπτωση κινεζικής εισβολής στην Ταϊβάν θα ήταν καταστροφική για την οικονομία των ΗΠΑ, καθώς η Ουάσιγκτον αγοράζει το 92% των προηγμένων μικροτσίπ από αυτήν την εταιρεία.

Πόλεμος κυρώσεων πλήρους κλίμακας ΗΠΑ-Κίνας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κίνα εισήλθε σε πόλεμο κυρώσεων πλήρους κλίμακας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ως απάντηση στους περιορισμούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα εισήγαγε κυρώσεις (περιορισμούς) κατά αμερικανικών νομικών και φυσικών προσώπων (εταιρείες στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και ανώτατα στελέχη τους).

Αυτό ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, δίνοντας κάποιες λεπτομέρειες.

Ο κατάλογος των νομικών οντοτήτων περιλαμβάνει τις:

Lockheed Martin Missiles and Fire Control; Lockheed Martin Aeronautics, Κοινοπραξία Javelin (Lockheed Martin και Raytheon Missiles & Defense), Raytheon Missile Systems, General Dynamics Mission Systems, Intercoastal Electronics Company, Εταιρεία Έρευνας και Προσομοίωσης Συστημάτων, Iron Mountain Solutions, Ομάδα Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας, Εταιρεία Axient.

Συνολικά 12 εταιρείες υπόκεινται σε δέσμευση λογαριασμών, κινητής και ακίνητης περιουσίας, αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και σε άλλα μέτρα (απαγορεύεται η συναλλαγή μαζί τους).

Ο κατάλογος των ατόμων περιλαμβάνει τους:

Kathy Warden – επικεφαλής της Northrop Grumman, Matthew Bromberg, Benjamin Davis, Thomas Jones, Stephen Ryan, Roxanne Lord – Northrop Grumman αντιπρόεδροι για διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, Firat Gezen – Αντιπρόεδρος General Dynamics, Πρόεδρος General Dynamics Ordnance and Tactical Systems.

Ο Jason Aiken είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος τεχνολογίας στην General Dynamics. Η Amy Guiglan – Ανώτερη Αντιπρόεδρος, General Dynamics Information Technology. Ο Christopher Brady είναι αντιπρόεδρος της General Dynamics και πρόεδρος της General Dynamics Mission Systems.

Για όλους τους παραπάνω  δεν θα εκδίδεται βίζα και θα απαγορευτεί η είσοδος στη Κίνα (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο).

Αυτές οι κυρώσεις τέθηκαν σε ισχύ στις 22 Μαΐου 2024.

Η Κίνα απαλλάσσεται από τα χρεόγραφα των ΗΠΑ με ρυθμό ρεκόρ

Ενδεικτικό της πολεμικής προετοιμασίας της Κίνας, αποτελεί το γεγονός πως το Πεκίνο έχει αρχίσει να απαλλάσσεται από χρεόγραφα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και άλλων κρατικών υπηρεσιών με ρυθμό ρεκόρ. Το πρώτο τρίμηνο του 2024, η Κίνα απαλλάχθηκε από τίτλους των ΗΠΑ αξίας 53,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τέτοιος όγκος σε μόλις τρεις μήνες αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για την Κίνα.

Η Κίνα παρέμεινε ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος κρατικού χρέους των ΗΠΑ ωστόσο, η κατοχή κρατικού χρέος των ΗΠΑ έχει βρεθεί κάτω από το όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων από τον Απρίλιο του 2022.

Συγκεκριμένα, σε μόλις ένα χρόνο, ο όγκος των αμερικανικών κρατικών ομολόγων στα αποθεματικά της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας μειώθηκε από 869 σε 767 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια ώρα η Κίνα, συσσωρεύει μαζικά χρυσό στα αποθέματά της.

«Καθώς η Κίνα πουλά αμερικανικά assets, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε έναν κύκλο μείωσης των επιτοκίων της Fed, διαπιστώνεται ξεκάθαρη πρόθεση διαφοροποίησης των παγκόσμιων συναλλαγματικών αποθεμάτων και απομάκρυνσης από το δολάριο», δήλωσε ο Stephen Chiu, επικεφαλής στρατηγικής ξένου συναλλάγματος και επιτοκίων Ασίας στο Bloomberg.

«Η πώληση αμερικανικών τίτλων από την Κίνα θα μπορούσε να επιταχυνθεί καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας βρίσκεται σε εξέλιξη», ειδικά εάν ο Τραμπ εκλεγεί πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκτόξευσε τους δασμούς στις εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα σε ηλεκτρικά οχήματα, ημιαγωγούς, μπαταρίες ηλιακές κυψέλες, κρίσιμων ορυκτών, γερανούς για λιμάνια και ιατρικά προϊόντα, εκτός από τις αυξήσεις που έχουν ανακοινωθεί σε χάλυβα, αλουμίνιο και ηλεκτρικά οχήματα.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θρίλερ ανοικτά της Κριμαίας: Σήμα έκτακτης ανάγκης εξέπεμψε το υπερσύγχρονο MQ-4C Triton των ΗΠΑ - Ήταν

Θρίλερ ανοικτά της Κριμαίας: Σήμα έκτακτης ανάγκης εξέπεμψε το υπερσύγχρονο MQ-4C Triton των ΗΠΑ - Ήταν "όμηρος" των ρωσικών ΕΔ;

Η Ρωσία σκληραίνει τη στάση της με αναχαίτιση των ΝΑΤΟϊκών UAV στη Μαύρη Θάλασσα;

ΝΑΤΟ

15.06.2024 | 13:45

Καταστροφική εξέλιξη για το Κίεβο: Ο ρωσικός Στρατός προελαύνει ταυτόχρονα προς τους στρατηγικούς κόμβους Κουράχοβο και Ποκρόφσκ!

Καταστροφική εξέλιξη για το Κίεβο: Ο ρωσικός Στρατός προελαύνει ταυτόχρονα προς τους στρατηγικούς κόμβους Κουράχοβο και Ποκρόφσκ!

Έπεσε η Γκεοργκίεφκα - Οι Ρώσοι μπήκαν στη Μαξιμιλιάνοβκα

Ουκρανία

15.06.2024 | 02:26

Φόβοι για κτύπημα σε 3 ΝΑΤΟϊκές βάσεις: Στα νορβηγικά βουνά τα F-35A - Σε ύψιστη ετοιμότητα 500.000 στρατιώτες ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ

Φόβοι για κτύπημα σε 3 ΝΑΤΟϊκές βάσεις: Στα νορβηγικά βουνά τα F-35A - Σε ύψιστη ετοιμότητα 500.000 στρατιώτες ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ

Τί αποκάλυψε ο Β.Ορμπάν - Σοβαρή κλιμάκωση μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας

ΝΑΤΟ

14.06.2024 | 21:48

Το Κίεβο απέρριψε το τελεσίγραφο - Ρωσία:

Το Κίεβο απέρριψε το τελεσίγραφο - Ρωσία: "Θα μείνει μόνο μια στενή λωρίδα γης από την πρώην Ουκρανία - Όποιος έχει μυαλό σήμερα κατάλαβε"

"Tα γεγονότα εξελίσσονται σύμφωνα με το καταστροφικό σενάριο για εσάς"

Ουκρανία

14.06.2024 | 20:03

H Ρωσία παραδίδει σε όλες τις χώρες της ΕΕ ταπεινωτικό τελεσίγραφο άνευ όρων παράδοσης της Ουκρανίας: Η απόρριψη του ανοίγει «το κουτί της Πανδώρας»

H Ρωσία παραδίδει σε όλες τις χώρες της ΕΕ ταπεινωτικό τελεσίγραφο άνευ όρων παράδοσης της Ουκρανίας: Η απόρριψη του ανοίγει «το κουτί της Πανδώρας»

Β.Πούτιν: "Είμαστε στο σημείο χωρίς επιστροφή"

Ρωσία

14.06.2024 | 17:34

Ρωσική προέλαση στον άξονα Κουπιάνσκ-Σεβέρσκ: Σαρώθηκαν σημαντικά προπύργια των Ουκρανών – Αντιμέτωπες με ντόμινο κατάρρευσης οι ουκρανικές ΕΔ

Ρωσική προέλαση στον άξονα Κουπιάνσκ-Σεβέρσκ: Σαρώθηκαν σημαντικά προπύργια των Ουκρανών – Αντιμέτωπες με ντόμινο κατάρρευσης οι ουκρανικές ΕΔ

Mεγάλη υποχώρηση των ουκρανικών ΕΔ

Ουκρανία

13.06.2024 | 23:24

Θανάσιμο πλήγμα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ: H Σαουδική Αραβία εγκατέλειψε το πετροδολάριο και εντάχθηκε στο νόμισμα των mBridge

Θανάσιμο πλήγμα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ: H Σαουδική Αραβία εγκατέλειψε το πετροδολάριο και εντάχθηκε στο νόμισμα των mBridge

Επιβεβαίωση War News 24/7

Μέση Ανατολή

13.06.2024 | 23:00

"Περιορισμένη" πυρηνική σύγκρουση με Ρωσία: Οι ΗΠΑ άλλαξαν δόγμα για να απαντήσουν στη Μόσχα - Την Ομάδα Πυρηνικού Σχεδιασμού συγκαλεί το ΝΑΤΟ

Θα τοποθετηθούν πυρηνικά σε Πολωνία και Σουηδία

Πυρηνικά

13.06.2024 | 20:26

Η Ρωσία είναι έτοιμη - αν χρειαστεί- για πρώτο πυρηνικό πλήγμα: Αιφνιδιαστική ανάπτυξη του

Η Ρωσία είναι έτοιμη - αν χρειαστεί- για πρώτο πυρηνικό πλήγμα: Αιφνιδιαστική ανάπτυξη του "Προμηθέα" - Δεκάδες πυρηνικά σημαδεύουν την Ουκρανία (vid)

Σε υπηρεσία μάχης όλα τα στρατηγικά όπλα της Ρωσίας

Πυρηνικά

13.06.2024 | 17:44

Εφιαλτικό 24ωρο για τις ουκρανικές ΕΔ με 1.800 απώλειες: Κτυπήθηκαν βάσεις μισθοφόρων, αεροδρόμια, συστοιχίες S-300 και αποθήκες οπλισμού

Εφιαλτικό 24ωρο για τις ουκρανικές ΕΔ με 1.800 απώλειες: Κτυπήθηκαν βάσεις μισθοφόρων, αεροδρόμια, συστοιχίες S-300 και αποθήκες οπλισμού

Συνδυασμένη επίθεση με drones, Kinzhal και Iskander

Ουκρανία

13.06.2024 | 00:55

Κρίσιμες οι εκλογές στη Γαλλία: Σχέδιο Μακρόν για πόλεμο Ευρώπης-Ρωσίας - Υποχρεωτικές οι προμήθειες όπλων προς το Κίεβο για τις χώρες του ΝΑΤΟ

Κρίσιμες οι εκλογές στη Γαλλία: Σχέδιο Μακρόν για πόλεμο Ευρώπης-Ρωσίας - Υποχρεωτικές οι προμήθειες όπλων προς το Κίεβο για τις χώρες του ΝΑΤΟ

Πρώτες πτήσεις ουκρανικών F-16 από βάσεις του ΝΑΤΟ προς την Οδησσό

ΝΑΤΟ

13.06.2024 | 00:12

Η Αρμενία αποχωρεί από τον CSTO και δίνει τις ρωσικές βάσεις στη Γαλλία: Η Τουρκία θα κηρύξει τον πόλεμο στο Ερεβάν για να μπει σε Κασπία-Κ.Ασία

Η Αρμενία αποχωρεί από τον CSTO και δίνει τις ρωσικές βάσεις στη Γαλλία: Η Τουρκία θα κηρύξει τον πόλεμο στο Ερεβάν για να μπει σε Κασπία-Κ.Ασία

Το αντάλλαγμα που θα πάρει ο Ερντογάν για την έξοδο από το ΝΑΤΟ...

Αρμενία

12.06.2024 | 20:05

Κακός οιωνός: Η Ρωσία κινητοποίησε όλες τις πυρηνικές δυνάμεις από Αρκτικό Ωκεανό μέχρι Μ.Θάλασσα - Ο Στόλος Βαλτικής έλαβε πυρηνικούς «Moskit»

Κακός οιωνός: Η Ρωσία κινητοποίησε όλες τις πυρηνικές δυνάμεις από Αρκτικό Ωκεανό μέχρι Μ.Θάλασσα - Ο Στόλος Βαλτικής έλαβε πυρηνικούς «Moskit»

Η Πολωνία μιλά για εκατοντάδες πυρηνικούς πυραύλους

Πυρηνικά

12.06.2024 | 18:22

Σέρβος πρόεδρος Α.Βούτσιτς: «Θα έχουμε παγκόσμιο πόλεμο σε 3-4 μήνες - Ελέγχουμε τι έχουμε σε πετρέλαιο, αλεύρι, ζάχαρη» - Βίντεο με τις δηλώσεις

Σέρβος πρόεδρος Α.Βούτσιτς: «Θα έχουμε παγκόσμιο πόλεμο σε 3-4 μήνες - Ελέγχουμε τι έχουμε σε πετρέλαιο, αλεύρι, ζάχαρη» - Βίντεο με τις δηλώσεις

Τί γνωρίζει ο Σέρβος πρόεδρος; Συγκλονιστική συνέντευξη σε ελβετικό ΜΜΕ

Βαλκάνια

12.06.2024 | 11:12

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν Νοβοποκρόφσκ και Νοβοαλεξαντρόφκα: Το Κίεβο χάνει οδικούς κόμβους, κέντρα επιμελητείας και τον άξονα Ποκρόφσκ-Κονσταντινόφκα!

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν Νοβοποκρόφσκ και Νοβοαλεξαντρόφκα: Το Κίεβο χάνει οδικούς κόμβους, κέντρα επιμελητείας και τον άξονα Ποκρόφσκ-Κονσταντινόφκα!

Καίριο πλήγμα για τον ουκρανικό Στρατό

Ουκρανία

12.06.2024 | 00:45

To κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη στην αυλή των ΗΠΑ: Στα 30 ν.μ. από τις ακτές της Φλόριντα ρωσική φρεγάτα και υποβρύχιο με τα όπλα σε θέσεις βολής

To κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη στην αυλή των ΗΠΑ: Στα 30 ν.μ. από τις ακτές της Φλόριντα ρωσική φρεγάτα και υποβρύχιο με τα όπλα σε θέσεις βολής

Μεγάλη αεροναυτική κινητοποίηση των ΗΠΑ

Ρωσία

11.06.2024 | 21:45

Οι Ρώσοι VDV μπήκαν στο Δυτικό Τσασόφ Γιαρ: Σφοδρές μάχες στη περιοχή Novy - Υπό ρωσικό έλεγχο το ανατολικό τμήμα της πόλης

Οι Ρώσοι VDV μπήκαν στο Δυτικό Τσασόφ Γιαρ: Σφοδρές μάχες στη περιοχή Novy - Υπό ρωσικό έλεγχο το ανατολικό τμήμα της πόλης

Αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της πόλης - Οι Ρώσοι πέρασαν το Κανάλι

Ουκρανία

11.06.2024 | 20:00

Φόβοι στην USAF για τερματισμό των stealth αεροσκαφών: Η Κίνα εντόπισε F-22 Raptor με δορυφόρο - Oι ΗΠΑ βρήκαν ένα δεύτερο US NAVY στην Τακλαμακάν

Φόβοι στην USAF για τερματισμό των stealth αεροσκαφών: Η Κίνα εντόπισε F-22 Raptor με δορυφόρο - Oι ΗΠΑ βρήκαν ένα δεύτερο US NAVY στην Τακλαμακάν

Το Ναυτικό του PLA εξασκείται πάνω σε Arleigh Burke και αεροπλανοφόρα 

Κίνα

11.06.2024 | 16:21

Σε μόνιμη επιφυλακή τέθηκαν Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία: Ο Β.Πούτιν υιοθετεί το προληπτικό πυρηνικό πλήγμα - Η εισήγηση με βιβλικές αναφορές του Σ.Καραγκάνοφ

Σε μόνιμη επιφυλακή τέθηκαν Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία: Ο Β.Πούτιν υιοθετεί το προληπτικό πυρηνικό πλήγμα - Η εισήγηση με βιβλικές αναφορές του Σ.Καραγκάνοφ

"Ο Παντοδύναμος μας έδειξε τον δρόμο με τα Σόδομα και Γόμορρα"

Πυρηνικά

11.06.2024 | 01:59

Μήνυμα του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν προς τον ελληνικό λαό: «Mην εμπλακείτε περαιτέρω στην Ουκρανία - Oι συνέπειες θα είναι τραγικές»

Μήνυμα του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν προς τον ελληνικό λαό: «Mην εμπλακείτε περαιτέρω στην Ουκρανία - Oι συνέπειες θα είναι τραγικές»

Ο Β.Πούτιν προειδοποιεί στα ελληνικά....

Ρωσία

10.06.2024 | 22:22