Αιφνιδιασμός σε ΝΑΤΟ: Λειτουργούν με πλήρη ισχύ τα πρώτα κοινά εργοστάσια Ρωσίας-Κίνας για την παραγωγή πολεμικού υλικού και drones – Ενιαίες αμυντικές δομές…

Ποιοι κινεζικοί όμιλοι και εταιρείες εμπλέκονται 

Αιφνιδιασμός σε ΝΑΤΟ: Λειτουργούν με πλήρη ισχύ τα πρώτα κοινά εργοστάσια Ρωσίας-Κίνας για την παραγωγή πολεμικού υλικού και drones – Ενιαίες αμυντικές δομές…
Βασίλης Καπούλας 16.04.2024 | 17:24

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αποδέσμευσαν νέες επικαιροποιημένες πληροφορίες οι οποίες δείχνουν πως υπάρχει στρατιωτική σύμπραξη Ρωσίας και Κίνας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί με στόχο την ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και όχι μόνο.

Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι κινεζικές και ρωσικές εταιρείες εργάζονται από κοινού (!) για την παραγωγή drones εντός της Ρωσίας!

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα πρώτα ρωσο-κινεζικά εργοστάσια παραγωγής πολεμικού υλικού έχουν στηθεί. Και αν αυτό έγινε για drones, τότε το επόμενο βήμα θα είναι η κοινή παραγωγή αρμάτων μάχης και πολεμικών πλοίων.

Όπως είχε αποκαλύψει πέρυσι το War News 24/7, στην Ρωσία ήδη συζητούν το ενδεχόμενο τα ναυπηγεία της Κίνας να αναλάβουν τον εκσυγχρονισμό του ρωσικού Στόλου με την ναυπήγηση τουλάχιστον έξι έως 10 πολεμικών πλοίων.

Τα κράτη της Ευρασίας ισχυροποιούν την αμυντική τους βιομηχανία τη στιγμή που οι αντίστοιχες δυτικές βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.

Διαβάστε επίσης: Η Κίνα έδωσε δορυφορικές πληροφορίες στον ρωσικό Στρατό για να κτυπηθούν ουκρανικές θέσεις και ΝΑΤΟϊκά κέντρα στην Ουκρανία λένε οι ΗΠΑ

ΗΠΑ: “Πέσαμε έξω στις προβλέψεις για την βοήθεια της Κίνας στην Ρωσία”

Η Κίνα βοηθά τη Ρωσία να πραγματοποιήσει «τη μεγαλύτερη στρατιωτική της ανάπτυξη από τη σοβιετική εποχή και με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι νομίζαμε ότι ήταν εφικτό» στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, προειδοποίησε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ως παραδείγματα της υποστήριξης του Πεκίνου στο ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, μια άλλη υψηλόβαθμη Αμερικανίδα αξιωματούχος επικαλέστηκε τις μαζικές αγορές από τη Μόσχα κινεζικών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, εργαλειομηχανών και εκρηκτικών, προσθέτοντας ότι «κινεζικές και ρωσικές οντότητες εργάζονται για την παραγωγή από κοινού μη επανδρωμένων αεροσκαφών» στο ρωσικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση Μπάιντεν δείχνουν ότι τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 «πάνω από το 70% των εισαγωγών εργαλειομηχανών της Ρωσίας προέρχονταν από την Κίνα» – κάτι που σύμφωνα με τους αξιωματούχους – επέτρεψε στους Ρώσους να αυξήσουν την παραγωγή τους στους βαλλιστικούς πυραύλους.

Διαβάστε επίσης: Nέο αμυντικό δόγμα ΗΠΑ: Η Ευρώπη αναλαμβάνει την Ρωσία και το “Ασιατικό ΝΑΤΟ” την Κίνα – Ιαπωνία και Καναδάς μπαίνουν στην AUKUS

Ποιοι κινεζικοί όμιλοι και εταιρείες εμπλέκονται 

Οι Αμερικανοί ανέφεραν την κινεζική εταιρία Dalian Machine Tool Group μεταξύ των προμηθευτών της Ρωσίας.

Δύο υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι οι όμιλοι Wuhan Global Sensor Technology, Wuhan Tongsheng Technology και Hikvision προμήθευαν ηλεκτρο-οπτικά συστήματα που χρησιμοποιούνται σε ρωσικά άρματα μάχης.

Κατονόμασαν επίσης τις κινεζικές εταιρίες iRay Technology και North China Research Institute of Electro-Optics (Ερευνητικό Ινστιτούτο Ηλεκτροοπτικής Βόρειας Κίνας).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Κίνα παραδίδει επίσης στη Ρωσία κινητήρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών και προωθητικά συστήματα για πυραύλους κρουζ, καθώς και νιτροκυτταρίνη, ένα υλικό που χρησιμοποιεί η Ρωσία για την κατασκευή πυρομαχικών πυροβολικού.

«Ξέρουμε ακόμη ότι η Κίνα παρέχει δορυφορικές εικόνες αναγνώρισης στη Ρωσία για τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας», δήλωσε η υψηλόβαθμη αξιωματούχος.

«Ένας από τους πιο αποφασιστικούς τρόπους για να βοηθήσουμε την Ουκρανία σήμερα είναι να πείσουμε την Κίνα να σταματήσει να βοηθά τη Ρωσία στην ανοικοδόμηση της στρατιωτικο-βιομηχανικής της βάσης», σχολίασε ο άλλος υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

“Κοινή παραγωγή drones από κινεζικές και ρωσικές εταιρείες”

Στην αποκάλυψη προηγουμένως διαβαθμισμένων πληροφοριών, ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι:

-κινεζικές και ρωσικές εταιρείες εργάζονται για την από κοινού παραγωγή drones εντός της Ρωσίας. Έχει στηθεί ενιαία παραγωγική βάση ενώ ομάδες των δύο χωρών εργάζονται από κοινού για την έρευνα και ανάπτυξη.

-H Κίνα έχει επίσης προμηθεύσει το 90 τοις εκατό των μικροτσίπ που εισήγαγε η Ρωσία πέρυσι, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αρμάτων μάχης, πυραύλων και αεροσκαφών.

-Η Κίνα βοηθά επίσης τη Ρωσία να βελτιώσει τις δορυφορικές και άλλες διαστημικές της ικανότητες ενώ Πεκίνο παρείχε επίσης δορυφορικές εικόνες.

Ο Ντένις Γουάιλντερ, πρώην κορυφαίος στρατιωτικός αναλυτής της CIA, είπε ότι η αποκάλυψη «υπερβαίνει κατά πολύ τις προηγούμενες εκτιμήσεις και δείχνει ένα συντονισμένο πρόγραμμα από τους ηγέτες της Κίνας» για να βοηθήσουν τη Μόσχα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία έχασε την πρόσβαση σε κρίσιμες εργαλειομηχανές από την Ευρώπη στην αρχή της σύγκρουσης και η Κίνα κινήθηκε για να καλύψει το κενό», δήλωσε ο Wilder, τώρα στο Πανεπιστήμιο Georgetown.

Ο Wilder είπε ότι τα μικροτσίπ ήταν απαραίτητα για τη κατασκευή συστημάτων και ραντάρ. Η Κίνα είναι παγκόσμιος ηγέτης στα drones για στρατιωτικούς και πολιτικούς σκοπούς.

«Αυτά τα υλικά γεμίζουν κρίσιμα κενά στον κύκλο αμυντικής παραγωγής της Ρωσίας», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ.

«Ως αποτέλεσμα, η Ρωσία αναλαμβάνει την πιο φιλόδοξη αμυντική επέκτασή της από τη σοβιετική εποχή και σε ταχύτερο χρονοδιάγραμμα από ό,τι πιστεύαμε ότι ήταν δυνατό σε αυτή τη σύγκρουση».

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

«Σπάνε» όλα τα ουκρανικά μέτωπα: Κατέρρευσε και η άμυνα του Σεβέρσκ - Οι ρωσικές ΕΔ κατέλαβαν τη Μπιλοχορίβκα και προελαύνουν προς την πόλη!

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Σεβέρσκ

Ουκρανία

20.05.2024 | 20:21

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν -

Δολιοφθορά στο ελικόπτερο του Ε.Ραϊσί βλέπει η Μόσχα - Ο Β.Πούτιν κάλεσε για ενημέρωση τον πρέσβη του Ιράν - "Να βρούμε τα πραγματικά(!) αίτια της συντριβής"

Δολοφονία βλέπουν και τα τουρκικά ΜΜΕ πίσω από τον θάνατο του Ραϊσί

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 17:59

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ:

Μείζον πρόβλημα για ΗΠΑ και Δύση τα εντάλματα σύλληψης Νετανιάχου και Γκαλάντ: "Βόμβα" ΔΠΔ για «έδαφος του Ισραήλ και κράτος της Παλαιστίνης»

Απόφαση ορόσημο του ΔΠΔ - Το Ισραήλ χάνει τον πόλεμο στη Μ.Ανατολή

Ισραήλ

20.05.2024 | 16:35

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Τουρκικό drone Akinci εντόπισε ότι απέμεινε από το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου: Νεκροί ο Ε.Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα επτά άτομα

Δείτε βίντεο από το τουρκικό drone και το σημείο της συντριβής

Μέση Ανατολή

20.05.2024 | 09:37

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι -

Nεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι - "Το ελικόπτερο του καταρρίφθηκε" λένε ρωσικές πηγές - "Δεν έχουμε καμία σχέση" λέει το Ισραήλ

Βοήθεια από την Τουρκία ζήτησε το Ιράν - Δείτε βίντεο

Μέση Ανατολή

19.05.2024 | 20:34

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των  Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: Γάλλοι και Βρετανοί οι χειριστές των Storm Shadow/SCALP-EG - Βομβαρδισμοί της ρωσικής ενδοχώρας με με AASM-250 Hammer και AGM-88 HARM

Ρωσία: "Ετοιμάζουμε στρατιωτική απάντηση σε Λονδίνο και Παρίσι"

Ουκρανία

18.05.2024 | 18:40

"Ματώνει" η Γαλλία στη Νέα Καληδονία: Μάχες πάνοπλων αυτονομιστών με τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας - Υπό πολιορκία η πόλη (vid)

Ρωσία και Κίνα μετέφεραν τον πόλεμο σε γαλλικό έδαφος

Ασία & Ειρηνικός

18.05.2024 | 17:13

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

Καταιγισμός πυρών σε Κριμαία και Κρασνοντάρ: Η μεγαλύτερη έως τώρα ουκρανική επίθεση με 160 UAV-USV και ATACMS -Έπληξαν MiG-31, MiG-29, Su-27

RQ-4B Global Hawk καθοδήγησε την ουκρανική επίθεση

Ουκρανία

17.05.2024 | 20:34

Κατάσταση

Κατάσταση "Ζugzwang" για τον ουκρανικό Στρατό: Επτά Ταξιαρχίες σπεύδουν στο Χάρκοβο- "Θα κρίνει τα πάντα αυτή η μάχη - Eίναι σημείο καμπής στον πόλεμο"

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών - Τί είπε ο Σίρσκι

Ουκρανία

17.05.2024 | 18:54

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Δολοφονική «καταιγίδα» με Iskander-M: Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο, αποθήκες, αεροδρόμια - Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

Ακροβολίστηκαν 52 εκτοξευτές Iskander-M στα σύνορα

War Monitor

17.05.2024 | 16:34

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Mεγάλη ανησυχία σε ΗΠΑ-Βρετανία: Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν 45.000 Ουκρανούς στρατιώτες στον άξονα Βολτσάνκ - Κουπιάνσκ!

Απόκοσμες εικόνες στο Βολτσάνκ - Φλέγεται η πόλη

Ουκρανία

17.05.2024 | 02:16

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι

Παγκόσμια πρώτη: Το αυτόνομο ρομπότ καμικάζι "Scorpion" ανατίναξε ουκρανικές οχυρώσεις - 1.000 Oυκρανοί στρατιώτες εγκλωβίστηκαν στη Κρασνογκορόφκα

Έφοδος ρωσικών δυνάμεων με μοτοσικλέτες

Ουκρανία

16.05.2024 | 23:22

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες -

Συντριβή των εφεδρειών του Κιέβου στο Χάρκοβο: Παραδίδονται μαζικά Ουκρανοί στρατιώτες - "Έσπασε" η ουκρανική άμυνα σε Λύπτσι και Βολτσάνκ

Μεγάλες απώλειες των Ουκρανών από Lancet, Αεροπορία και πυροβολικό!

Ουκρανία

16.05.2024 | 21:11

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Ρωσία και Κίνα «συρρικνώνουν» τη Γαλλία: Μετά την Αφρική σχέδιο χάους σε όλες τις υπερπόντιες κτήσεις - Εξέγερση και μάχες στη Νέα Καληδονία

Αερογέφυρα μεταφοράς γαλλικών δυνάμεων - Το Παρίσι κατηγορεί το Mπακού

Ασία & Ειρηνικός

16.05.2024 | 19:17

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ιστορική συνάντηση Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ με τα «πυρηνικά βαλιτσάκια» ανά χείρας: Η τελευταία σύνοδος πριν την εισβολή στη Ταϊβάν - «Για πάντα αδέρφια Ρώσοι και Κινέζοι»

Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν την τελική επίθεση - Τί συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Κίνα

16.05.2024 | 17:10

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

H Ρωσία μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στη Λευκορωσία: Μπαράζ πυροβολικού και άρση ναρκοπεδίων σε Τσερνίγκοφ και Σούμι!

Πολυμετωπική επίθεση σε ακτίνα 3.000 χλμ

Ουκρανία

15.05.2024 | 23:01

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο:

Απόπειρα δολοφονίας Ρ. Φίτσο: "Οσμή" Γ' Παγκοσμίου Πολέμου - Οι δηλώσεις που επίσπευσαν την εκτέλεση του και το "ξέπλυμα" βρετανικών ΜΜΕ

Το μήνυμα των εκτελεστών προς Β.Ορμπάν και Αυστρία

Ευρώπη

15.05.2024 | 20:45

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Χαροπαλεύει ο «φιλορώσος» Σλοβάκος πρωθυπουργός: Δέχτηκε 5 σφαίρες από τον εκτελεστή του - Δείτε τη στιγμή των πυροβολισμών (vid)

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ευρώπη

15.05.2024 | 18:41

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

Η Μόσχα βάζει στο τραπέζι προληπτικό κτύπημα με τακτικά πυρηνικά όπλα: Φορτώνει με πυρηνικούς υπερηχητικούς RSM-56 Bulava τα υποβρύχια! (vid)

"Κτυπάμε τώρα με τακτικά πυρηνικά για να αποφευχθεί ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος"

Πυρηνικά

15.05.2024 | 01:32

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στο Κρεμλίνο ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών» Σ.Σουροβίκιν - Σχέδιο διπλού τεμαχισμού του Ανατολικού μετώπου & καταστροφής των ουκρανικών ΕΔ στο Δνείπερο

Στόχος να ωθήσουν τις Ουκρανικές ΕΔ πίσω από τον Δνείπερο!

Ουκρανία

14.05.2024 | 23:14