Η Γερμανία οδεύει ξανά σε πόλεμο με τη Ρωσία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε οικονομία-κοινωνία- Ένοπλες Δυνάμεις – Αποθήκευση τροφίμων, καταφύγια σε όλη τη χώρα

Αναλυτικά το πολεμικό σχέδιο της Γερμανίας

Η Γερμανία οδεύει ξανά σε πόλεμο με τη Ρωσία: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε οικονομία-κοινωνία- Ένοπλες Δυνάμεις – Αποθήκευση τροφίμων, καταφύγια σε όλη τη χώρα
Eυάγγελος Λ. 05.06.2024 | 20:50

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης ο οποίος προβλέπει μέτρα οργάνωσης της χώρας σε περίοδο πολέμου. Πρόκειται για ένα έγγραφο 81 σελίδων με κατευθυντήριες γραμμές συνολικής άμυνας.

«Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες η Γερμανία βρίσκεται υπό στρατιωτική απειλή» αναφέρεται ήδη στην πρώτη παράγραφο.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι αρμοδιότητες του καγκελάριου θα αυξηθούν, με τη μεταβίβαση σε αυτόν των εξουσιών ελέγχου και άμυνας. Ο υπουργός Άμυνας θα είναι μόνο επικεφαλής της διοίκησης της Μπούντεσβερ. Ένα άλλο τμήμα αφορά μια σειρά από πιο ειδικούς κανονισμούς, που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρήσουν τη λειτουργία της χώρας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται η αποθήκευση ενέργειας ή τροφίμων, η δημιουργία καταφυγίων καθώς και η υποχρέωση των μέσων ενημέρωσης να μεταδίδουν άμεσα τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και να προειδοποιούν.

Διαβάστε επίσης: Η Ευρώπη σε πόλεμο με τη Ρωσία: Επίσημη ανακοίνωση Μακρόν στις 6 Ιουνίου – Αίτημα κινητοποίησης 900.000 εφέδρων στη Γερμανία (vid)

«Οικιακά καταφύγια»

Όπως αποκαλύπτει το Spiegel, στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών των κρατιδίων στα μέσα του μηνός στο Πότσνταμ θα συζητηθεί έκθεση εμπειρογνώμων του υπουργείου Εσωτερικών, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας σε Καταστροφές και του Οργανισμού Ακινήτων.

Σε αυτήν αναλύονται οι καλύτεροι τρόποι προστασίας των πολιτών σε περίπτωση πολέμου, υπό το πρίσμα μιας νέας αντίληψης πολιτικής προστασίας. Σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν αναμένονται βομβαρδισμοί που θα κατέστρεφαν ολόκληρες πόλεις. Γι’ αυτό ο πληθυσμός της Γερμανίας δεν θα πρέπει να βρίσκει προστασία σε μεγάλα δημόσια καταφύγια.

Αυτό οφείλεται στο ότι «δεν προσφέρουν ασφάλεια έναντι σύγχρονων όπλων ακριβείας, που καταστρέφουν καλά επιλεγμένους στόχους με σημασία μόνο για τον πόλεμο, και σε περίπτωση επίθεσης έχουν χρόνο προειδοποίησης μόνο λίγων λεπτών».

Αλλά τι ακριβώς συνιστούν οι εμπειρογνώμονες; «Δωμάτια κάτω από το επίπεδο του εδάφους ή μέσα σε κτήρια θα μπορούσαν να προστατεύσουν ήδη από ορισμένους από τους πιθανούς κινδύνους».

Μια άλλη επιλογή θα ήταν τα λεγόμενα «οικιακά καταφύγια», δηλαδή κελάρια, δωμάτια ή χώροι κάτω από το επίπεδο του εδάφους ή στο εσωτερικό κτηρίων.

Μάλιστα για να βελτιωθεί ο βαθμός προστασίας, προτείνονται τρόποι όπως θωράκιση των τοίχων ή προσωρινή κάλυψη των παραθύρων και ανοιγμάτων του υπογείου … από ανθρώπους χωρίς τεχνική κατάρτιση και σε εθελοντική βάση. Οι εμπειρογνώμονες συστήνουν επίσης Shelter Sharing, την κοινή χρήση αυτών των καταφυγίων, αν και «η πλειονότητα του πληθυσμού θα μπορούσε να δημιουργήσει καταφύγια σε δικούς του χώρους».

Απώτερος στόχος «η δημιουργία του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού χώρων αυτοπροστασίας, οι οποίοι βέβαια προσφέρουν σημαντικά λιγότερη προστασία σε περίπτωση πυρηνικών, βιολογικών και χημικών επιθέσεων».

Επιπλέον, σε αστικά κέντρα πρέπει να προσφέρονται επιλογές προστασίας για όσους «αιφνιδιάζονται από μια στρατιωτική επίθεση ενώ βρίσκονται εν κινήσει». Για αυτήν την περίπτωση κατάλληλα ως κτίρια θα ήταν δωμάτια σε δημόσια κτίρια, πολυκαταστήματα, υπόγειοι χώροι γκαράζ, υπόγειοι σταθμοί, σήραγγες.

Κατευθυντήριες γραμμές συνολικής άμυνας

Οι εμπειρογνώμονες ζητούν εδώ και χρόνια την αναθεώρηση των υφιστάμενων αντιλήψεων για την προστασία του άμαχου πληθυσμού, και η ομάδα εμπειρογνωμόνων δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις ή εναλλακτικές τώρα σε αυτό με το έγγραφό της.

Το ότι η κατάσταση των υφιστάμενων καταφυγίων δεν είναι καλή, είναι κοινό μυστικό. Από τα 2.000 δημόσια καταφύγια που υπήρχαν κάποτε, 579 είναι σήμερα ακόμη σε λειτουργία. Μόνο 470.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο σε αυτά. Ωστόσο, αυτά τα καταφύγια μπορεί να μην είναι το καλύτερο μέρος για να προστατευτεί κανείς.

Η έκθεση αναφέρει ρητά ότι η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα των σημερινών οπλικών συστημάτων είναι «τόσο μεγάλη, που ένα άμεσο χτύπημα θα μπορούσε να καταστρέψει κάθε είδους καταφύγιο». Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει πλήρης προστασία από τις εχθρικές επιθέσεις.

Αλλά αυτό δεν μειώνει την ευθύνη του κράτους να σχεδιάσει νέα μέτρα προστασίας και, δεδομένης της κακής κατάστασης των κλασικών καταφυγίων, η επιτροπή προτείνει κάτι το ασυνήθιστο: τη μετατροπή των ιδιωτικών κελαριών σε καταφύγια.

Οι εμπειρογνώμονες υπολογίζουν ότι θα πρέπει να κατασκευαστούν περίπου 210.100 μεγαλύτερα καταφύγια για την προστασία περίπου 85 εκατομμυρίων κατοίκων, δηλαδή όσων ζουν στη Γερμανία. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 140,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Μια ανάσα από τη χρήση πυρηνικών όπλων η Ρωσία – Σύμβουλος Β.Πούτιν: Πρώτα δοκιμαστική πυρηνική έκρηξη με μανιτάρι και μετά κανονική χρήση τους…

Γερμανία: Τρόφιμα αποθηκεύει η κυβέρνηση 

Νέο σχέδιο άμυνας της οικονομίας και ευρύτερα της κοινωνίας της Γερμανίας ενέκρινε η κυβέρνηση απέναντι στις νέες πολεμικές απειλές.

Η κυβέρνηση στη Γερμανία θέλει να εξοπλιστεί με μια νέα στρατηγική για την αλλαγή της κατάστασης ασφαλείας στην λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ως βάση χρησιμεύει η λεγόμενη «οδηγία-πλαίσιο για την ολική άμυνα» (RRGV) του 1989, η οποία έχει πλέον προσαρμοστεί στις τρέχουσες προκλήσεις.

«Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, η Γερμανία βρίσκεται και πάλι υπό στρατιωτική απειλή», αναφέρεται στο 81σέλιδο έγγραφο, το οποίο εγκρίθηκε από το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη. Ως απάντηση, το έγγραφο απαριθμεί πλέον κανόνες και υποχρεώσεις που θα ισχύουν σε περίπτωση πολέμου.

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ (SPD) δήλωσε μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου: «Όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης πρέπει να συνεργαστούν στενά, έχουμε στενά συνδεδεμένη στρατιωτική και πολιτική άμυνα».

Ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους (SPD) τόνισε ότι η Γερμανία βιώνει σήμερα μια «εντατικοποιημένη κατάσταση απειλών» – στον κυβερνοχώρο, μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών που πετούν πάνω από βάσεις της Bundeswehr, εκστρατείες παραπληροφόρησης και κλασικές δολιοφθορές. «Είναι σημαντικό να ανταποκριθούμε σε αυτό συνολικά», δήλωσε ο Πιστόριους.

Το έγγραφο αποτελεί μέρος του επαναπροσδιορισμού της πολιτικής ασφάλειας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ο οποίος αποσκοπεί στο να δώσει νέα πνοή στην Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας της κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο Πιστόριους είχε ήδη παρουσιάσει τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της αμυντικής πολιτικής τον περασμένο Νοέμβριο. Το νέο έγγραφο συνδυάζεται τώρα με την πολιτική άμυνα. Η Handelsblatt παραθέτει τα κύρια περιεχόμενα.

Σαφείς αρμοδιότητες

Οι ευθύνες σε περίπτωση πολέμου αναφέρονται και πάλι με σαφήνεια στο έγγραφο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη στρατιωτική άμυνα και καθορίζει τη γενική ιδέα και τους όρους-πλαίσιο στον τομέα της πολιτικής άμυνας, οι οποίοι πρέπει στη συνέχεια να εφαρμοστούν από τα ομόσπονδα κρατίδια.

Τα ομοσπονδιακά κρατίδια είναι υπεύθυνα για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στον άμαχο πληθυσμό.

Το έγγραφο υπογραμμίζει τη σημασία ενός λειτουργικού συστήματος υποβολής εκθέσεων, ώστε να διασφαλίζεται ότι όλες οι σχετικές πληροφορίες φθάνουν εγκαίρως στις αρμόδιες αρχές και τα διοικητικά επίπεδα. Αυτό δεν λειτούργησε σωστά κατά τη διάρκεια της καταστροφής από τις πλημμύρες στην κοιλάδα Ahr.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να δίνει οδηγίες στις κυβερνήσεις των κρατιδίων και να αναπτύσσει την ομοσπονδιακή αστυνομία σε ολόκληρη τη Γερμανία. Για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ισχύουν σαφείς κανόνες προκειμένου να ενημερώνουν τον πληθυσμό για τις απειλές.

Για να διασφαλιστεί ότι τα κυβερνητικά όργανα και η δικαιοσύνη είναι πάντοτε σε θέση να δράσουν σε περίπτωση άμυνας, οι θητείες και οι εκλογικές περίοδοι για τη Bundestag και τα κοινοβούλια των κρατιδίων μπορούν να προσαρμοστούν έτσι ώστε να μην χρειάζεται να διεξαχθούν εκλογές κατά τη διάρκεια ενός πολέμου.

Εφοδιασμός του πληθυσμού

Εάν χρειαστεί, είναι δυνατόν να γίνουν «ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αλυσίδα τροφίμων» προκειμένου να διασφαλιστεί ο εφοδιασμός του άμαχου πληθυσμού και των στρατιωτών. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι το κράτος μπορεί επίσης να κατάσχει τρόφιμα που βρίσκονται σε ανεπάρκεια.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποθηκεύει επίσης η ίδια δημητριακά, όσπρια και συμπυκνωμένο γάλα στο πλαίσιο της πολιτικής ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης.

Στόχος είναι να συμβάλει στην παροχή στον πληθυσμό τουλάχιστον ενός γεύματος την ημέρα, ιδίως στα αστικά κέντρα.

Ωστόσο, το έγγραφο τονίζει επίσης την προσωπική ευθύνη του πληθυσμού. Ο τότε ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζέρ (Thomas de Maizière), δέχθηκε έντονη κριτική το 2016, όταν συμβούλευσε τους πολίτες να αποθηκεύσουν προμήθειες έκτακτης ανάγκης ενόψει της απειλής της τρομοκρατίας. Ο μεγάλος συνασπισμός είχε ήδη παρουσιάσει τότε μια νέα αντίληψη για την πολιτική άμυνα.

Η Φέσερ είχε κάνει παρόμοια σχόλια και πριν από δύο χρόνια. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι πολίτες δεν μπορούν να υπολογίζουν ότι η κρατικά οργανωμένη βοήθεια θα είναι άμεσα διαθέσιμη παντού, αναφέρει τώρα η εφημερίδα. «Επομένως, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να βοηθήσουν πρώτα τους εαυτούς τους και επίσης να παρέχουν βοήθεια από τους γείτονες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των δεξιοτήτων τους».

Καταφύγια και σειρήνες

Ένα αδύναμο σημείο στη Γερμανία είναι η έλλειψη καταφυγίων. Σε αντίθεση με τη Φινλανδία, για παράδειγμα, στη χώρα αυτή δεν υπάρχει θέση σε καταφύγιο για κάθε πολίτη. Ακόμη και εκεί που υπάρχουν φρεάτια ή υπόγεια που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως καταφύγια, οι κάτοικοι γενικά δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν.

Η γερμανική κυβέρνηση εστιάζει επομένως στη «βασική προστασία από τις επιπτώσεις των πολεμικών όπλων», η οποία θα προκύψει από τον «συμπαγή κτιριακό ιστό που υπάρχει σε όλη τη Γερμανία». Στον ιδιωτικό τομέα, για παράδειγμα, «τα υπόγεια σε συμπαγή κατασκευή θα μπορούσαν να προσφέρουν καλές επιλογές κάλυψης», αναφέρει το έγγραφο. «Υπόγειοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων ή υπόγειοι σιδηροδρομικοί σταθμοί που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο του εδάφους προσφέρουν επίσης προστασία από εκρήξεις».

Πρέπει να ειδοποιηθούν πριν αναζητήσουν καταφύγιο. Ωστόσο, οι σειρήνες καταργήθηκαν σε μεγάλο βαθμό στη Γερμανία μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Ως εκ τούτου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δρομολογήσει ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης το 2021, αλλά λειτουργεί και το Modular Warning System (MoWaS). Αυτό χρησιμοποιείται για την καταγραφή επίσημων προειδοποιητικών μηνυμάτων για τον πληθυσμό και τη διανομή τους σε μεγάλο αριθμό λεγόμενων πολλαπλασιαστών προειδοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης, των συστημάτων πληροφοριών της πόλης, της «Cell Broadcast» ή εφαρμογών προειδοποίησης όπως η «Nina».

Η Γερμανία ως κόμβος για το ΝΑΤΟ

Το έγγραφο λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι η Γερμανία δεν θα είναι πλέον κράτος πρώτης γραμμής σε περίπτωση σύγκρουσης, αλλά θα αποτελεί κόμβο για τα συμμαχικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ που κατευθύνονται προς το θέατρο των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο του ελιγμού μεγάλης κλίμακας «Steadfast Defender», ο οποίος ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαΐου, ασκήθηκε ακριβώς αυτή η μεταφορά στρατιωτών και υλικού.

Ωστόσο, η «υποστήριξη των συμμάχων ως χωρών διέλευσης και φιλοξενίας» δεν είναι «καθαρά στρατιωτικό, αλλά εθνικό καθήκον», σύμφωνα με το έγγραφο που εγκρίθηκε από το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο. Για παράδειγμα, πρόκειται για την παροχή καταλύματος στα στρατεύματα που διέρχονται ή σταθμεύουν και τη διασφάλιση του εφοδιασμού τους. Αλλά και για το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά σιδηροδρομικά βαγόνια διαθέσιμα για μεταφορά ή γέφυρες μπορούν επίσης να μεταφέρουν θωρακισμένες στήλες.

Ειδικός ρόλος για την οικονομία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε ήδη χρησιμοποιήσει τη λέξη «πολεμική οικονομία» σε καιρό ειρήνης ενόψει της ρωσικής απειλής. Ωστόσο η φράση αυτή δεν βρίσκεται στο νέο σχέδιο άμυνας του Βερολίνου. Αντίθετα, το έγγραφο καθιστά σαφές ότι ακόμη και σε μια ακραία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο ιδιωτικός τομέας έχει το καθήκον να παρέχει στον άμαχο πληθυσμό βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Αυτό ισχύει επίσης για τις εργασίες παροχής ενέργειας ή συντήρησης και επισκευής μετά την καταστροφή.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί δεδομένο ότι η κοινωνική οικονομία της αγοράς με τους αποκεντρωμένους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και ελέγχου εξασφαλίζει τη βέλτιστη περίθαλψη. «Η κρατική παρέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο πλαίσιο της αναλογικότητας» και η «ελευθερία της οικονομικής δραστηριότητας» θα πρέπει να μειωθεί «όσο το δυνατόν λιγότερο».

Εάν είναι απαραίτητο, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών μπορεί, για παράδειγμα, να δώσει προτεραιότητα στις συμβάσεις με τον ιδιωτικό τομέα για να εξασφαλίσει την προμήθεια των απαραίτητων αγαθών.

Ωστόσο, η κυβερνητική παρέμβαση συχνά δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, «επειδή η οικονομία μπορεί συχνά να πραγματοποιήσει μετατροπές παραγωγής μόνο με μεγαλύτερους χρόνους παράδοσης», αναφέρει το έγγραφο. Αυτό είναι επί του παρόντος εμφανές στην προμήθεια νέου εξοπλισμού και πυρομαχικών για την Bundeswehr, η οποία χρειάζεται απλώς τον χρόνο της παρά τις παραγγελίες και τις επεκτάσεις της παραγωγής από τη βιομηχανία.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κακός οιωνός: Η Ρωσία κινητοποίησε όλες τις πυρηνικές δυνάμεις από Αρκτικό Ωκεανό μέχρι Μ.Θάλασσα - Ο Στόλος Βαλτικής έλαβε πυρηνικούς «Moskit»

Κακός οιωνός: Η Ρωσία κινητοποίησε όλες τις πυρηνικές δυνάμεις από Αρκτικό Ωκεανό μέχρι Μ.Θάλασσα - Ο Στόλος Βαλτικής έλαβε πυρηνικούς «Moskit»

Η Πολωνία μιλά για εκατοντάδες πυρηνικούς πυραύλους

Πυρηνικά

12.06.2024 | 18:22

Σέρβος πρόεδρος Α.Βούτσιτς: «Θα έχουμε παγκόσμιο πόλεμο σε 3-4 μήνες - Ελέγχουμε τι έχουμε σε πετρέλαιο, αλεύρι, ζάχαρη» - Βίντεο με τις δηλώσεις

Σέρβος πρόεδρος Α.Βούτσιτς: «Θα έχουμε παγκόσμιο πόλεμο σε 3-4 μήνες - Ελέγχουμε τι έχουμε σε πετρέλαιο, αλεύρι, ζάχαρη» - Βίντεο με τις δηλώσεις

Τί γνωρίζει ο Σέρβος πρόεδρος; Συγκλονιστική συνέντευξη σε ελβετικό ΜΜΕ

Βαλκάνια

12.06.2024 | 11:12

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν Νοβοποκρόφσκ και Νοβοαλεξαντρόφκα: Το Κίεβο χάνει οδικούς κόμβους, κέντρα επιμελητείας και τον άξονα Ποκρόφσκ-Κονσταντινόφκα!

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν Νοβοποκρόφσκ και Νοβοαλεξαντρόφκα: Το Κίεβο χάνει οδικούς κόμβους, κέντρα επιμελητείας και τον άξονα Ποκρόφσκ-Κονσταντινόφκα!

Καίριο πλήγμα για τον ουκρανικό Στρατό

Ουκρανία

12.06.2024 | 00:45

To κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη στην αυλή των ΗΠΑ: Στα 30 ν.μ. από τις ακτές της Φλόριντα ρωσική φρεγάτα και υποβρύχιο με τα όπλα σε θέσεις βολής

To κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη στην αυλή των ΗΠΑ: Στα 30 ν.μ. από τις ακτές της Φλόριντα ρωσική φρεγάτα και υποβρύχιο με τα όπλα σε θέσεις βολής

Μεγάλη αεροναυτική κινητοποίηση των ΗΠΑ

Ρωσία

11.06.2024 | 21:45

Οι Ρώσοι VDV μπήκαν στο Δυτικό Τσασόφ Γιαρ: Σφοδρές μάχες στη περιοχή Novy - Υπό ρωσικό έλεγχο το ανατολικό τμήμα της πόλης

Οι Ρώσοι VDV μπήκαν στο Δυτικό Τσασόφ Γιαρ: Σφοδρές μάχες στη περιοχή Novy - Υπό ρωσικό έλεγχο το ανατολικό τμήμα της πόλης

Αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της πόλης - Οι Ρώσοι πέρασαν το Κανάλι

Ουκρανία

11.06.2024 | 20:00

Φόβοι στην USAF για τερματισμό των stealth αεροσκαφών: Η Κίνα εντόπισε F-22 Raptor με δορυφόρο - Oι ΗΠΑ βρήκαν ένα δεύτερο US NAVY στην Τακλαμακάν

Φόβοι στην USAF για τερματισμό των stealth αεροσκαφών: Η Κίνα εντόπισε F-22 Raptor με δορυφόρο - Oι ΗΠΑ βρήκαν ένα δεύτερο US NAVY στην Τακλαμακάν

Το Ναυτικό του PLA εξασκείται πάνω σε Arleigh Burke και αεροπλανοφόρα 

Κίνα

11.06.2024 | 16:21

Σε μόνιμη επιφυλακή τέθηκαν Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία: Ο Β.Πούτιν υιοθετεί το προληπτικό πυρηνικό πλήγμα - Η εισήγηση με βιβλικές αναφορές του Σ.Καραγκάνοφ

Σε μόνιμη επιφυλακή τέθηκαν Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία: Ο Β.Πούτιν υιοθετεί το προληπτικό πυρηνικό πλήγμα - Η εισήγηση με βιβλικές αναφορές του Σ.Καραγκάνοφ

"Ο Παντοδύναμος μας έδειξε τον δρόμο με τα Σόδομα και Γόμορρα"

Πυρηνικά

11.06.2024 | 01:59

Μήνυμα του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν προς τον ελληνικό λαό: «Mην εμπλακείτε περαιτέρω στην Ουκρανία - Oι συνέπειες θα είναι τραγικές»

Μήνυμα του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν προς τον ελληνικό λαό: «Mην εμπλακείτε περαιτέρω στην Ουκρανία - Oι συνέπειες θα είναι τραγικές»

Ο Β.Πούτιν προειδοποιεί στα ελληνικά....

Ρωσία

10.06.2024 | 22:22

Ουκρανικά F-16 θα επιχειρούν από Ρουμανία και Πολωνία - Παραδοχή ΗΠΑ:

Ουκρανικά F-16 θα επιχειρούν από Ρουμανία και Πολωνία - Παραδοχή ΗΠΑ: "Οι Ουκρανοί κατέρριψαν με Patriot ρωσικά αεροσκάφη εντός του ΕΕΧ της Μόσχας"

Ρωσία: "Νόμιμος στόχος οι αεροπορικές βάσεις σε Ρουμανία-Πολωνία"

Ουκρανία

10.06.2024 | 21:43

O ρωσικός Στρατός μπήκε στο Σούμι και κατέλαβε στρατηγικής σημασίας οικισμό - Το Κίεβο βλέπει ρωσική προέλαση και σχέδιο αποκοπής ολόκληρης της περιοχής

O ρωσικός Στρατός μπήκε στο Σούμι και κατέλαβε στρατηγικής σημασίας οικισμό - Το Κίεβο βλέπει ρωσική προέλαση και σχέδιο αποκοπής ολόκληρης της περιοχής

Άνοιξε νέο μέτωπο στο Σούμι - Το Κίεβο μεταφέρει εφεδρείες

Ουκρανία

10.06.2024 | 17:37

Πρώτη απώλεια μαχητικού Su-57 για την ρωσική Αεροπορία: Οι Ουκρανοί έπληξαν με drones την αεροπορική βάση σε βάθος 600 χλμ από τα σύνορα! (vid, εικόνα)

Πρώτη απώλεια μαχητικού Su-57 για την ρωσική Αεροπορία: Οι Ουκρανοί έπληξαν με drones την αεροπορική βάση σε βάθος 600 χλμ από τα σύνορα! (vid, εικόνα)

Οργή κατά της Διοίκησης για την απουσία Shelters στα αεροδρόμια

Ρωσία

10.06.2024 | 13:05

Πολιτική εξαΰλωση του Ε.Μακρόν λόγω Ουκρανίας: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία μετά τη σαρωτική νίκη της Λεπέν

Πολιτική εξαΰλωση του Ε.Μακρόν λόγω Ουκρανίας: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία μετά τη σαρωτική νίκη της Λεπέν

Τέλος ο Μακρόν στη Γαλλία - Ανακούφιση στην Ευρώπη και στην... Ιταλία!

Ευρώπη

09.06.2024 | 22:20

Χάρτες: Το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο πολέμου με Ρωσία: Μεταφορά μέσω Ελλάδας 300.000 στρατιωτών - Προειδοποίηση για την αεράμυνα σε Πειραιά και Αλεξανδρούπολη

Χάρτες: Το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο πολέμου με Ρωσία: Μεταφορά μέσω Ελλάδας 300.000 στρατιωτών - Προειδοποίηση για την αεράμυνα σε Πειραιά και Αλεξανδρούπολη

Έτοιμοι οι τέσσερις «χερσαίοι διάδρομοι» του ΝΑΤΟ 

ΝΑΤΟ

09.06.2024 | 13:00

Αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52Η προσομοίωσε πυρηνικό πλήγμα στο Καλίνινγκραντ - Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν σε βάση της ρωσικής πυρηνικής τριάδας (vid)

Αμερικανικό βομβαρδιστικό B-52Η προσομοίωσε πυρηνικό πλήγμα στο Καλίνινγκραντ - Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν σε βάση της ρωσικής πυρηνικής τριάδας (vid)

Διπλή κίνηση από ΝΑΤΟ και Ουκρανία - Φέρνουν τη Ρωσία στα "πυρηνικά όρια"

Πυρηνικά

08.06.2024 | 20:11

Ο ρωσικός στρατός επελαύνει στο Τσασόβ Γιαρ και στο Ποκρόσφσκ: Οι Ουκρανικές απώλειες εκτοξεύτηκαν στις 50.000 ανά μήνα!

Ο ρωσικός στρατός επελαύνει στο Τσασόβ Γιαρ και στο Ποκρόσφσκ: Οι Ουκρανικές απώλειες εκτοξεύτηκαν στις 50.000 ανά μήνα!

Βίντεο: BTR-82A εναντίον  Bradley -1.500 Ουκρανοί χάθηκαν σε 24 ώρες

Ουκρανία

08.06.2024 | 12:55

Το ΝΑΤΟ έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο ναυτικού αποκλεισμού της Ρωσίας στη Βαλτική: Αναπτύχθηκαν Typhon με SM-6 και Tomahawk μαζί με 50 πολεμικά πλοία!

Το ΝΑΤΟ έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο ναυτικού αποκλεισμού της Ρωσίας στη Βαλτική: Αναπτύχθηκαν Typhon με SM-6 και Tomahawk μαζί με 50 πολεμικά πλοία!

"Θα κτυπήσουν το Στόλο Βαλτικής, τον Βόρειο Στόλο και το Καλίνινγκραντ"

ΝΑΤΟ

08.06.2024 | 00:16

Η Ρωσία ανακοινώνει από το Σ.Α. του ΟΗΕ το τελεσίγραφο στο ΝΑΤΟ - Για ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων σε Λιβύη, Κούβα και Βενεζουέλα με στόχο τη Φλόριντα μιλούν οι Γάλλοι

Η Ρωσία ανακοινώνει από το Σ.Α. του ΟΗΕ το τελεσίγραφο στο ΝΑΤΟ - Για ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων σε Λιβύη, Κούβα και Βενεζουέλα με στόχο τη Φλόριντα μιλούν οι Γάλλοι

Ανησυχία Γαλλίας και ΗΠΑ για τις κινήσεις του υποβρυχίου K-561 Kazan

Πυρηνικά

07.06.2024 | 20:40

ΝΑΤΟ και ΗΠΑ προς Ουκρανία:

ΝΑΤΟ και ΗΠΑ προς Ουκρανία: "Ασφάλισε τον εναέριο χώρο για να μπουν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις - Κτύπα στόχους σε βάθος 300 χλμ εντός Ρωσίας" (vid)

Δηλώσεις Μπάιντεν και ΓΓ του ΝΑΤΟ - Σε πλήρη εφαρμογή το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο για την αποστολή δυνάμεων!

ΝΑΤΟ

07.06.2024 | 18:28

"Μην πυροβολείς": Οι ρωσικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν δύο Γάλλους σε Χάρκοβο και Μόσχα - Στρατιώτης της Λεγεώνας και κατάσκοπος της DGSE (vid)

Βαθαίνει η εμπλοκή της Γαλλίας

Ρωσία

07.06.2024 | 11:21

Σε μόνιμη διάταξη μάχης έξω από τις ακτές των ΗΠΑ ρωσικά πλοία και το «State of the Art» υποβρύχιο Yasen-M με υπερηχητικούς Zircon, Kalibr και Oniks!

Σε μόνιμη διάταξη μάχης έξω από τις ακτές των ΗΠΑ ρωσικά πλοία και το «State of the Art» υποβρύχιο Yasen-M με υπερηχητικούς Zircon, Kalibr και Oniks!

Μεγάλη αεροναυτική κινητοποίηση - Περίεργη ανακοίνωση της Κούβας

Ρωσία

07.06.2024 | 00:07